Taksim'de piyanosuyla gözaltına alınan Martello Almanya'da piyano resitali verdi

Taksim'de piyanosuyla gözaltına alınan Martello Almanya'da piyano resitali verdi
8 Temmuz 2013 17:37

Taksim Gezi Parkı’nda piyano çalarak ünlenen Alman Davide Martello, Hamburg’da semt sakinlerinin “Gezi Park Ficton Hamburg” adını verdiği meydanda bin kişinin önünde piyano çaldı.

Taksim Gezi Parkı protestolarının doruk noktasında piyano çalarak ünlenen Alman piyanist Davide Martello, Hamburg’un St. Pauli semtinde semt sakinlerinin “Gezi Park Fiction Hamburg” adını verdiği parkta piyano çaldı.

Bir pop yıldızı kadar ilgi gören genç piyanist, Taksim eylemcileri için bestelediği “Light Soldiers” (Işık Askerleri) parçasının yanı sıra çeşitli başka parçalarda çaldı. St. Pauli ilçesinin liman kenarındaki küçük parkı dolduran bini aşkın kişi Martello’yu büyük bir keyifle izlerken, her parça sonrası alkışlayıp, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarını attılar.

Konser sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Martello, Taksim’de dostluklar kurduğunu ve hergün onlarla haberleştiğini belirterek, “Bana en çok yöneltilen soru taraf olup, olmadığım sorusu. Ben de ‘evet tarafım, barıştan, şiddetsizlikten ve diyalogdan yana tarafım’ diyorum.  Bir çok yerde çaldım, ama ilk kez Gezi Parkı adı verilen ve aynı atmosferi yaşatan bu parkta çalmak ayrı bir keyif” diye konuştu.

Hedefinin tüm dünya başkentlerinin meydanlarında piyano çalmak olduğunu söyleyen sanatçı, “Müziğin hoşgörü ve diyaloğa vesile olduğuna inanıyorum” dedi. Taksim’deki arkadaşlarının kendini tekrar çalmak için oraya davet ettiğini söyleyen Martello, “fırsat bulursam tekrar gideceğim” dedi.