Sütlüce zanlıları MOBESE kameralarından çıktı

Sütlüce zanlıları MOBESE kameralarından çıktı
13 Mart 2012 19:31

340 MOBESE kamerasından 900 saatlik görüntü incelendi .

İstanbul’da 1 Mart’ta çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 zanlıya ulaşmak için polisin 900 saat MOBESE ve güvenlik kameralarını seyrettiği ve 340 kamerayı incelediği belirtildi.

 

Polisin basın mensuplarıyla paylaştığı görüntülerde zanlının patlamadan 3 gün önce motosikleti satın alması, olay yerinde keşif yapması ve olay günü Sütlüce’ye gitmesi yer alıyor. Motosikletli şahısa 2 arkadaşının yardım etmesi de kameralara yansırken, gözaltına alınan zanlıların birinin cep telefonunda”Onda bunda şundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim bombacı oradadır” şeklindeki mesaj dikkat çekti.

 

 

 

Sütlüce’deki çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüse yönelik MÜSİAD binası önünde 1 Mart günü düzenlenen bombalı saldırının failini yakalamak için Terörle Mücadele Müdürlüğü 200 kişilik özel bir ekip kurdu. Ekipten 60 polis, çevredeki evden işyerine kadar her yerde bulunan güvenlik kameralarını topladı. El konulan ve aralarında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kameralarının da bulunduğu 340 güvenlik kamerası izlenmeye başlandı.

 

EYLEM İÇİN MOTOSİKLET SATIN ALDILAR

Polisin incelediği görüntülerde 3 şüphelinin 28 Şubat günü Okmeydanı’nda bir dükkandan motosiklet satın aldığı görülüyor. Motosikletle gezintiye çıkan zanlı yol boyunca tüm kameralardan takip ediliyor.

 

 

MOTOSİKLETLE KEŞİF YAPMIŞ

Şüphelinin 28 Şubat’ta motosikletini bıraktığı sokaktan tekrar yola çıktığı görülüyor. 29 Şubat günü şüphelinin motosikletle Sütlüce İmrahor Caddesi’den geçişi görülüyor. Olay yerinde keşif yaptığı belirtilen şüpheli daha sonra tekrar aynı sokağa dönüyor. Ayrıca şüpheli motosikletle sokaktan çıkarken peşinden yaya olarak ilerleyen 2 kişinin de konuyla ilgili olduğu ve 1 gün sonra motosikletli şüpheliye yardım ettiği de görüntülerde yer alıyor.

 

 

OLAY GÜNÜ MOTOSİKLETLE SÜTLÜCE’YE GİDİŞİ DE KAMERLARA YANSIYOR

Kimliklerin tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekipler, 7 ilçede 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında 1’i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 890 gram TNT, 2 Rus yapımı el bombası, 4 elektrikli fünye, 2 bomba zamanlayıcısı, bomba yapımında kullanılan araçlar, 2 tabanca, 50 mermi, 2 susturucu, 1 tabanca namlusu, 1 peruk ve dijital malzemeler ele geçirildi. Yapılan operasyon da polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin birinin cep telefonunda patlamadan sonra atıldığı belirlenen iki mesaj çekti. Gelen mesajda “Onda şunda bundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim kürtler oradadır” Gönderilenler kısmında ise bu mesaja cevap olarak “Onda şunda bundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim bombacılar oradadır” şeklinde cevap yazdığı belirtildi.

 

Öte yandan ele geçirilen dijital malzemelerin içinde zanlıların yakalanması halinde polise söyleyecekleri hakkında notlar bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin polisin sorgusunda da dijital malzemelerde bulunan notlardaki gibi ezbere ifadeler verdiği öne sürüldü.

 

Emniyette sorguları devam eden 8 şüphelinin yarın adliyeye gönderileceği bildirildi.

 

 

 

dha