Suriyeli isyancılar, Roma ve antik dönemlerden kalma eserleri yakıp yıkıyorlar!

Suriyeli isyancılar, Roma ve antik dönemlerden kalma eserleri yakıp yıkıyorlar!
5 Ekim 2012 21:13

Timothy Bancroft-Hinchey’nin, Rusların ünlü gazetesi Pravda’daki sütununda, Suriyeli Esad karşıtları hakkında şok bir iddia yer aldı…

H&H Dış Haberler Servisi
 
Yazara göre Suriyeli muhalifler, Roma döneminden kalma tarihi eserleri bir dönem Taliban’ın Afganistan’da Buda heykellerini havaya uçurması gibi yok ettiklerini belirtti.
 
Yaklaşık 20 bin sivilin yaşamını yitirmesine, Batı’nın çıkarları uğruna sessiz kaldığını kaydeden yazar, her geçen gün kafa kesme, mezhepsel ırkçılık, tecavüz, yağma ve hırsızlığın muhalifler tarafından arttırıldığını iddia etti.


 
Halep ve Şam gibi yerleşkelerin dünya mirası olduğunu hatırlatan yazar, antik Asur medeniyeti, antik Yunan ve Roma dönemlerinden kalma kale, freskler, ibadet mekanları gibi yerlerin isyancılar tarafından yerle bir edilmesine
 
FUKUS olarak adlandırılan, France= Fransa, UK= Birleşik Krallık İngiltere, Ve US= ABD’nin göz yummalarını tarihe saygısızlık olarak adletti.
 
Rusya Unesco sorumlusu İrina Bokova’nın dünya tarihine ait eserlerin yağmalanıp yıkılması yönündeki kaygılarını sütununa taşıyan yazar, Batı’nın suriye konusunda oldukça insafsız davranamsından da yakındı…


 
Roma döneminden kalma mabetlerin bile talan edildiğini analtan yazar, muhaliflerin  kontrole aldıkları yerlerde, etnik temizlik yaparak kadınlara önce tecavüz edip sonra da göğüslerini ayırdıklarını kaydetti.
 
Erkeklerin eşlerinin önlerinde dövülerek, katledildiklerini öne süren yazar, Batı medyasının olayları çarpıtarak sunduklarını, gerçeklerin çok daha farklı olduğunu iddia etti.