Su Ürünleri Yasası değişiyor… Dinamit, patlayıcı maddeler ile avlayanlara onbin Türk Lirası para cezası geliyor

Su Ürünleri Yasası değişiyor… Dinamit, patlayıcı maddeler ile avlayanlara onbin Türk Lirası para cezası geliyor
30 Ekim 2019 09:46

Su Ürünleri Yasası değişiyor… Bomba, torpil, dinamit, kapsül ve benzeri patlayıcı maddeler ile avlayanlara onbin Türk Lirası idarî para cezası geliyor.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Meclis Genel Kurulu’nda bugün Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte yeni cezalar yürürlüğe girecek.

 

 

FAHRİ SU ÜRÜNLERİ GÖREVLİSİ

 

 

Teklife göre; avcılık faaliyetinde bulunanların kontrolü konusunda Tarım ve Orman Bakanlığınca fahri su ürünleri görevlisi görevlendirilebilecek.

 
YENİ CEZALAR GELİYOR

 

 

Ruhsat tezkeresi almadan ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapan kişilere bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar, gemiler ve diğer su vasıtaları için sahip veya donatanlarına beşbin Türk Lirasından ellibin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilecek.

 
ELLİBİN TÜRK LİRASINA KADAR İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK

 

 

Amatör avcılıkla ilgili usul ve esaslara aykırı hareket eden kişilere ikiyüzelli Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına, amatör avcılıkta kullanılan gemiler için sahip veya donatanlarına beşyüz Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar, ticari avcılıkla ilgili usul ve esaslara aykırı hareket edenlere beşbin Türk Lirasından ellibin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilecek.

 
AVLANMA AMAÇLI IŞIK KULLANAN GEMİLER İÇİN SAHİP VEYA DONATANLARINA ELLİBİN TÜRK LİRASI İDARİ PARA CEZASI

 

 

İçsular, Karadeniz, Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında, gemilerdeki faaliyetlerin yürütülmesinde gerekli olan aydınlatma hariç, avlanma amaçlı ışık kullanan gemiler için sahip veya donatanlarına ellibin Türk Lirası idari para cezası verilecek.

 
AMATÖR BALIKÇILARA CEZALAR

 

 

Amatör amaçla yapılacak avcılık faaliyetlerine yönelik olarak yönetmelikle getirilen hükümlere aykırı hareket edenlere beşyüz Türk Lirası, kullanılan gemiler için sahip veya donatanlarına yediyüzelli Türk Lirası idarî para cezası verilecek.

 
BOMBA, TORPİL, DİNAMİTLE AVLAYANLARA ONBİN TÜRK LİRASI İDARÎ PARA CEZASI

 

 

Bomba, torpil, dinamit, kapsül ve benzeri patlayıcı maddeler öldürücü veya uyuşturucu maddeler, sönmemiş kireç, elektrik cereyanı, elektroşok ve hava tazyiki ile su ürünleri avlayanlara onbin Türk Lirası idarî para cezası verilecek.

 
BENT, ÇİT VE BENZERİ ENGELLER YAPANLARA BİNYEDİYÜZ TÜRK LİRASI İDARÎ PARA CEZASI

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığının müsaadesi alınmadan akarsularda su ürünlerinin geçmesine veya yetişmesine engel olacak şekilde ağlar kurulması, bent, çit ve benzeri engeller yapanlara binyediyüz Türk Lirası idarîpara cezası verilecek.

 
BALIK GEÇİDİ VEYA ASANSÖRLER YAPMAYANLARA İKİ YÜZ ELLİ BİN TÜRK LİRASINA KADAR İDARİ PARA CEZASI

 

 

Akarsular üzerinde kurulmuş ve kurulacak olan baraj ve regülatör gibi tesislerde su ürünlerinin geçmesine mahsus balık geçidi veya asansörler yapmayanlara aykırılığın giderilmesi için on sekiz ayı geçmemek üzere yeterli süre verilecek. Bu süre zarfında aykırılığın giderilmemesi halinde, yüz bin Türk Lirasından iki yüz elli bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilecek.