Sözcü yazarı Zeyrek’ten AKP’li Burhan Kuzu’ya ‘Zindaşti’ sorusu

Sözcü yazarı Zeyrek’ten AKP’li Burhan Kuzu’ya ‘Zindaşti’ sorusu
12 Şubat 2020 09:42

Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek”, “FETÖ üyeliği” suçlamaları da bulunan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tutuklandıktan sonra tahliye edilmesi gündemde yankı uyandırdı.

 

 
HSK’nın görevlendirdiği müfettişlerce hâkim ve savcıların ifadeleri de alındı. İfadelerde sır tahliyeye ilişkin Burhan Kuzu’nun baskı kurduğu iddiası yer aldı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek iddialara ilişkin Burhan Kuzu’nun ve hükûmetin sessiz kaldığını belirterek, Burhan Kuzu’yu aradığını ancak ulaşamadığını da söyledi.

Zeyrek konuyla ilgili, ” Ya bu ifadeleri veren hakim savcılar Burhan Hoca’ya iftira ediyor ya da Burhan Hoca gerçekten işin içinde” dedi.

Zeyrak yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Konuyla ilgili dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiş. Büyük ihtimalle yakında ilgili hâkimin Yargıtay’da yargılanmasına başlanacak. İşin yargı mensuplarıyla ilgili boyutunda bunlar olurken insan ister istemez Burhan Hoca ile ilgili iddialar konusunda da gelişme bekliyor. Ya bu ifadeleri veren hakim savcılar Burhan Hoca’ya iftira ediyor ya da Burhan Hoca gerçekten işin içinde. Telefon görüşmeleri, HTS kayıtları, buluşmalar vs tespit edilmeyecek şeyler değil. En azından Burhan Hoca’ya bu iddialar sorulursa kendisinin penceresinden olayın nasıl göründüğü ortaya çıkar.”

Zeyrek ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Fakat heyhat! Ne Burhan Hoca konuşuyor ne hükümet. Ne de gereği yapılıyor. Kendisini aradım ama ulaşamadım. Ulaşsaydım kendisine ‘Burhan Hocam, sizin yerinize bir gariban vatandaşın ismi geçse şimdi ne olmuştu?’ diye soracaktım”

 

 

Yazının devamı için tıklayın