Soruları yanıtsız bırakıyor!

Soruları yanıtsız bırakıyor!
24 Ağustos 2022 10:39

Başta organize suç örgütü lideri Sedat Peker olmak üzere, çok sayıda tartışmalı ismin iddialarının merkezinde yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefeti hedef almadığı zamanlarda sessiz kalıyor. Milletvekillerinin kendisine yönelik yazılı soru önergelerini “elemeye” tabi tutan Soylu, önemli sorulara yasal süresi içerisinde yanıt vermiyor. Kamuoyunun yanıtını beklediği sorular, önerge sahibi milletvekillerine iade ediliyor.

 

 

Kamuoyunda uzun süre tartışma konusu olan ve net bir açıklama yapılmayan “koruma verilen kişiler” Soylu’ya yöneltilen sorular arasında yer aldı. Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre TBMM Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyesi Alpay Antmen tarafından kaleme alınan yazılı soru önergesinde, Sedat Peker’in kendisinin de yararlandığını söylediği korumalar hakkında, “Ocak 2017 ile Haziran 2022 tarihleri arasında geçen sürede emniyet birimlerine koruma talep eden kişisi kaçtır? Bunların meslekleri nedir? Bahsi geçen tarihler arasında koruma talep eden bu kişilerden kaçının başvurusu olumlu kaçınınki olumsuz yanıtlanmıştır? Bu kişilerden son 10 yılda kamu ihalesi almış olan var mıdır? ” soruları yer aldı. İçişleri Bakanı Soylu, TBMM İçtüzüğü’ne göre 15 gün içerisinde yanıtlamak zorunda olduğu önergedeki soruları cevapsız bıraktı. Önerge, Antmen’e iade edildi.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise kaleme aldığı önergede, tartışmalı dernek ve kuruluşları gündeme getirdi. CHP’li Bakan hazırladığı önergede, son yıllarda ortaya çıkan ancak neyle görevlendirildiği bilinmeyen Ak Genç Ocakları, Özel Harekat Ocakları, Cumhurbaşkanlığı forsunu da kullanan Türkiye Devlet Fedaileri ve Halkın Özel Harekatı’nı anımsatarak, bunların üyelerinin AKP ve MHP Genel Merkezi’ni ziyaret ettiğini vurguladı. CHP’li Bakan, Soylu’ya, “Bu tarz ne olduğu belli olmayan yapıların ortaya çıkması, ülkemizde silahlı güç, paramiliter yapılanmalar olduğu izlenimini vermekte ve toplumda korkuya ve endişeye sebep olmaktadır. Bu konuda nasıl bir çalışma yürütmektesiniz?” diye sordu. Soylu, bu önergeyi de yanıtlamadı.