‘Siyasal İslam, iktidarlaşınca ve tabii saraylaşınca dava yerini paraya, iman ise betona terk etti’

‘Siyasal İslam, iktidarlaşınca ve tabii saraylaşınca dava yerini paraya, iman ise betona terk etti’
3 Ekim 2022 12:20

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü olan gazeteci Sadık Albayrak’ın hakkında kaleme aldığı yazı sonrası kendisini aradığını belirterek, “Açık söyleyeyim, karşımda öfkeli bir ses bekliyordum. Kalkanımı hazırlamıştım. Öyle ya, bir gün önce kitabı hakkında onu sevenleri kızdıran bir yazı yazmıştım.

 

 

Oğullarıyla da aram iyi değildi. Şikâyetleriyle defalarca yargılanmakla kalmamış, onların savcılarının marifetiyle, uydurma suçlamalarla tutuklanmıştım. Gelgelelim… Sadık Albayrak hiç orada değildi. Tam tersine, yazıyı okuduğunu, memnun olduğunu söyledi. Üstüne teşekkür etti.” diye yazdı.
Sadık Albayrak’la aralarında beklemediği bir konuşma olduğunu kaydeden Terkoğlu, “Sadık Albayrak, İslamcı gazetelerde yazmıştı, ben Cumhuriyet’teydim. Neredeyse yarı yaşındaydım.

Gelgelelim, başka da karşıt da olsak kılıç keskinliğindeki kalemiyle, onun “düello kuşağından” olduğunu söylemeliyim. Hayır, biz yendik diyemiyorum. Birbirimizin kılıcının ucunu tatmadık. Siyasal İslamcı ütopya, sadece Türkiye’de değil, geniş bir coğrafyada, hayatın kendisine kaybetti. İktidarlaşınca ve tabii saraylaşınca; dava yerini paraya, iman ise betona terk etti. Haliyle düello kuşağının kılıçları, yerini hançerlere bıraktı. Sadık Albayrak, yazarlığı bırakıp Karadeniz’in yaylalarına çıkarak belki de temelinin atılmasına tanık olduğu bir binanın enkazının altında kalmaktan kurtulmuştu.” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamı için tıklayın..