Sivilceler nasıl geçer?

Sivilceler nasıl geçer?
16 Nisan 2015 15:05

Sivilceler ergenlik dönemi başta olmak üzere insan yaşamının her evresinde görülebilen istenmeyen bir cilt problemidir.

 

 

En çok yüzde olmakla birlikte sırt, omuz ve vücudun hemen hemen her bölgesinde varlık gösterebilen sivilceler kişilerin fiziksel görünümünü oldukça olumsuz bir şekilde etkilemektedir. İleri derecede ve çok sayıda sivilceye sahip olan insanlar insan içine çıkmaya dahi utanır hale gelmektedir. Ergenlik döneminde hemen hemen herkesin baş belası haline gelen sivilceler hamilelik dönemi, stresli geçen dönemlerde de özellikle fazladan görülmektedir.

 

 

Sivilceler nasıl geçer diyen kişiler için oldukça fazla sayıda metod mevcuttur. Sivilcelerden kurtulmak isteyenler isterlerse doğal yollardan , isterlerse ilaç tedavisi ile isterlerse de sivelce maskeleri yardımı ile amaçlarına ulaşabilirler.

 

 

Sivilce Maskeleri nelerdir?

 

 

Sivilcelerden kurtulmak için üretilmiş bir çok maske çeşidi bulunmaktadır. Elma Sirkesi buharı, limon maskesi, çilek maskesi, yeşil çay toniği gibi metodlar kullanılarak sivilcelerden kurtulmak mümkündür. Sivilce maskelerinin uygulanmasını merak eden ziyaretçilerimiz için konuyu biraz daha açalım.

 

 

Limon Maskesi ile Sivilcelerden Kurtulma

 

 

Taze bir limonun yarısını kesin. 1 yemek kaşığı kadar şekerin içerisine limonu sıkarak ilave edin. Cildinizi maskeyi uygulamadan önce temizleyin ve limon maskesini uygulayarak 20 dakika kadar süreyle bekleyin.Cildinize su tutarak temizleyin. Bu maskeyi belirli periyotlar ile uyguladığınızda sivilce sayısındaki azalışı sizler de farkedeceksiniz.

 

 

Sivilceleri Geçiren Çilek Maskesi

 

 

Çilek maskesi yapımında yogurt ve çilek kullanılmaktadır. Yarım bardak çilek ve yarım bardak yogurt bu işlem için yeterlidir. Çilek ve yoğurdu ezerek iyi bir şekilde karıştırın. Oluşan çilek maskesini cildinizi uygulayarak 15 dakika kadar tutmanız yeterlidir. Çilek maskesi de sivilcelerden kurtulmak adına üretilmiş çok etkin bir çözüm yöntemidir.

 

 

Sivilcelerden kurtulmak isteyenlerin bu süreçte dikkat etmesi gereken ekstra konular da vardır. Öncelikli olarak cildinizi sürekli olarak temiz tutmanız büyük önem taşımaktadır. Sivilcelerin en büyük dostu onlara sürekli olarak mikroplu eller ile temas etmektir. Yüzünüzü nemlendirme işleminin dışında sivilcelere gün içerisinde temas etmemeye özen gösterin. Eğer sivilceleriniz çok büyük boyuta ulaştıysa ve sıkmadan duramıyorsanız da sivilceleri sıkmadan önce elinize plastic eldiven takın ve elinizin temiz olduğundan emin olun. Sivilceleri çok ileri düzeyde olan ve neredeyse yüzde sivilcenin olmadığı bölüm kalmayan kişiler de olabilmektedir. Bu durumda yapabileceğiniz en etkin çözüm cildiye uzmanına görünmektir. Bu derece ileri sivilce vakalarını ilaçlı tedavi ile daha rahat bir şekilde aşabilirsiniz.

 

 

Kaynak : http://www.cilt.net/konular/cilt-sorunlari/akne-sivilce/