Sivas’ta belediye dükkanları mühürledi, esnaf çadır kurdu

Sivas’ta belediye dükkanları mühürledi, esnaf çadır kurdu
19 Ağustos 2013 17:30

Sivas Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski sanayi sitesinde bulunan 20 dükkanı mühürleyerek ticari faaliyetini durdurdu. Duruma tepki gösteren esnaf ise sanayi çarşısı içine çadır kurarak eylem başlattı.

‘Turkuaz projesi’ kapsamında eski sanayi sitesinin yerine yapılacak olan alışveriş merkezi ve rezidanslar için belediye ile sanayi esnafı arasındaki anlaşmazlık devam etti. Yıkım çalışmaları başlatılan sanayi sitesi içinde bulunan 20 dükkan, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Bu durum sanayi esnafının tepkisine neden oldu. Belediyenin yaptığı mühürleme işlemine tepki gösteren esnaf çadır kurarak eylem başlattı.

Belediyenin kendilerini mağdur ettiğini belirten 50 civarında esnaf ayrıca öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, yürütülen çalışmalara tepki gösterdi. Esnaf daha sonra sanayi içine giderek kurdukları çadırda beklemeye başladı. Sanayi esnafından Yalçın Ünivar şunları söyledi:

“Mühürleme sürecine gelmeden önce Sivas’ta eski sanayi ile ilgili belediyemizin iki yıl önce başlatığı bir kentsel dönüşüm projesi var. Buna kimse karşı çıkmıyor. İtiraz da etmiyor. Bunun bir hukuki süreci var. Bu projeyi isteyen var. İstemeyen taraf var. Mahkeme sürecine herkesin saygı duyacağını söyledim. Ama belediye başkanımız bunu kişisel bir hesaplaşma haline getirdi. Burada insanlık suçu işleniyor. İnsanların temel ihtiyacı olan tuvalet, su gibi şeyler yıkılarak kesilerek baskı yapılıyor. Bu mülklerin elden çıkarılmasına çalışılıyor.”

Dükkanı mühürlenenlerden Ali Yılmaz da projeye karşı olmadıklarını, ancak kendilyerine yer temin edilmesini istedi.