Şişli’de Sarıgül’e büyük darbe! Bedelsiz kiralamalara İPTAL!

Şişli’de Sarıgül’e büyük darbe! Bedelsiz kiralamalara İPTAL!
10 Nisan 2019 14:20

Şişli Belediye meclisi yerel seçimlerin ardından ilk toplanasını gerçekleştirdi.

 

 

 

Toplantıda Mütevelli Heyeti’nde Mustafa Sarıgül’ün de bulunduğu Şişli Meslek Yüksekokulu’na 30 yıllığına, 1 liraya (bedelsiz) kiralanan yaklaşık 500 milyon dolar değerindeki belediyeye ait 9 gayrimenkulun geri alınması için harekete geçildi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin “Şişli halkına bir söz verdim ve bu sözü yerine getireceğim” dedi.

 
Şişli Meslek Yüksekokulu’na eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere 30 yıllığına, 70 bin metrekarelik belediyeye ait 9 gayrimenkul 2012 yılında meclis kararıyla bedelsiz verilmişti. Dönemin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü 9 gayrimenkule ilişkin meclis kararının iptali istemiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı. Mahkeme meclis kararını iptal etmişti. Bunun üzerine gayrimenkuller Şişli Belediye Meclisi haziran ayı oturumunda oyçokluğuyla yeniden Şişli Meslek Yüksekokulu’na 1 TL’ye (bedelsiz) verilmişti. Oylamada İnönü de olumsuz oy kullanmıştı.

 
Şişli Belediye başkanı Muammer Keskin başkanlığında dün toplanan Belediye Meclisi gündemine 9 ayrı taşınmazın 30 yıl süreyle 1 TL karşılığında intifa hakkının Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devredilmesini sağlayan meclis kararlarının iptaline ilişkin önergeler geldi. DSP grubu adına konuşan meclis üyesi Bayram Özata söz konusu kararlara ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini belirterek geçmişte alınan kararın ilk mecliste gündeme getirilmesini acele ile alınmış bir karar olduğunu söyledi.

 

 
Özata’nın konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Muammer Keskin, kararların acil alınmadığını belirterek “Aksine gecikmiş bir karardır. Şişli halkının mallarını, mülklerini yeniden Şişli halkına iade edeceğiz. Şişli halkına bir söz verdim ve bu sözü yerine getireceğim” diye konuştu. Önergeler CHP ve AKP’Iİi üyelerin oylarıyla kabul edildi. Önergelere 3 DSP’li meclis üyesi “ret” oyu kullandı. Belediye yetkilileri tarafından kararların iptalinin tapu dairesine gönderilmesiyle Şişli Belediyesi’ne ait mülklerin iadesi konusunda yeni bir aşamaya gelineceği ifade edildi.