Sinema izle

Sinema izle
15 Aralık 2014 13:02

Sinema sektörü son yıllarda büyük yükseliş yaşıyor.

 

Filmlere ayrılan bütçelerin artması ile birlikte daha harika eserler ortaya çıktıkça hasıtlarlar da aynı ölçüde artıyor. Filmlerin daha çok izlenmesinde teknolojinin kullanımının da büyük önemi var. Büyük bir bölümünün bilgisayar ortamında yapıldığı söylenen Transformers, Avatar gibi filmler artık insanlara daha gerçekçi geliyor ve insanların daha çok ilgisini çekiyor. Görsel efektleri harika seviyesinde olan bu filmler de seyirci ile buluştuğu anda aynı günde milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Film ve dizi sektöründe internetin de etkisi oldukça büyük. İnternet dünyası sayesinde filmlerin reklamı çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Yeni çıkacak bir film için Facebook, Twitter gibi platformlarda yapılan reklamlar ile yayınlanan fragmanlar sayesinde insanlar daha film çıkmadan şu tarihte şu filme gitmeliyim algısına düşüyor.

 

İnternetin sinema sektörüne bu tarz bir faydası varken birkaç zararı da mevcut. Sinemaya para vermek istemeyen ve ya gitmeye üşenen kişilerin istedikleri filmlere internet üzerinden de ulaşması mümkün. İnternette sinema izle, film izle gibi aramalar yaparak Türkiye’de var olan film sitelerine aynı anda ulaşabilmek mümkün. Yani reklam açısından yapılan muhteşem katkının yanında internette film ve dizi sitelerinin çok yaygınlaşmasının da sektöre ters teptiğini söyleyebiliriz. İnternet hayatımızda büyük ölçüde değişiklik yarattığı. Sadece film sektöründe olmayan bu değişikliği hayatımızın her alanında görebiliriz. Sinemaya gitmeye üşenmeyi bir kenara bırakalım insanlar market alışverişlerini bile online platformlar üzerinden yaparak evlerine kadar teslim alıyorlar. Bir şapka, elbise, kot pantolon alırken de internette yer alan yüzlerce marka arasından kendi bütçemize uygun olanını bulup satın alabiliyoruz. Hal böyle olunca da insanlara belirli aktiviteleri internet değil de reel ortamda yapmak adına bir üşengeçlik çöküyor diyebiliriz.

 

İnternetin sinema sektörüne kazandırdığı bir olay daha mevcut. Bu da eskiye dönük filmleri aynı anda izleyebiliyor olmamız. Eskiden çok sevilen bir filmi tekrar izleyebilmek için ya televizyona uyarlanan dvd sini almak ya da televizyonda gösterime girmesini beklemek gerekiyordu. Ancak şu anda internet aracılığı ile eskiye dönük istediğimiz filmi izleyebiliriz. Bundan en çok yeşilçam filmleri nasiplendi diyebiliriz. Türk televizyon tarihinin mihenk taşı olan ve yıllar geçmesine rağmen hala izlerken duygulandığımız, gözyaşlarımıza hakim olamadığımız harika yeşilçam filmlerini internet üzerinden anında izleyebiliyoruz. yerli filmler ve ya yabancı filmler izlemek isteyenler için internet film arşivlerinde tüm seçenekler mevcut. İstediğimiz kriterleri belirleyerek Google üzerinde aramamızı yaparak aynı saniyede film izleme keyfi yaşayabiliriz !