Sinan Meydan Facebook sayfasından Atatürk Malatyalı yalanını açıkladı!

Sinan Meydan Facebook sayfasından Atatürk Malatyalı yalanını açıkladı!
22 Ağustos 2012 15:43

Yazar Sinan Meydan Facebook sayfasından Atatürk Malatyalı yalanını açıkladı.Son zamanlarda “Atatürk’ün Malatyalı olduğu” yönünde bir iddia konusunda bana sorular soruluyor! Öncelikle şunu belirtmeliyim ki: Atatürk’ün soyuyla ilgili çarpıtmalar çok eskilere dayanan bir oyundur.

“Atatürk düşmanları”, öteden beri atatürk’e saldırmak için onun soyuyla ilgili “aptalca iddialar uydurup durmuşlardır”. Oysa ki Atatürk’ün soyu bellidir. Baba soyu olarak aydın civarı, anne
soyu olarak Konya Karaman kökenli bir aileden gelmektedir.

Atatürk’ün dedeleri (Sofuzade Feyzullah Efendi, Kırmızı Ahmet Efendi) 15. yüzyılda Osmanlı’nın iskan siyaseti gereği Balkanlara yerleştirilmişlerdir. Atatürk burada Selanik’te dünyaya gelmiştir. Sadece dünyaya geldiği yıl 1880 mi 81 mi sorusunun yanıtı tam oalrak belli değildir. Atatürk’ün ana-baba soyu “evlad-ı fatihan” olarak bilinen yedi göbek Türklerdendir. Bu konuda Doç Dr. Ali Güler’in “Atatürk’ün Soyu” ve benim “Atatürk ile Allah Arasına” adlı kitaplarıma bakılabilir.

Not: Atatürk’ün aşklarını, Atatürk’ün sözüm ona dinsizliğini veya soyunu sopunu dillerine dolayanların amacı Atatürk’ü Atatürk yapan “tam bağımsızlık” ve “çağdaşlaşma” kavramlarını gölgelemektir.

Ben Atatürk’ün soyuyla sopuyla, kaşıyla gözüyle değil, düşünceleriyle, dehasıyla, yapıp ettikleriyle ilgileniyorum.

Ben Atatürk’ün, “biz, bizi mahvetmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme baş kaldırmayı ilke edinmiş adamlarız” sözleriyle ve bu doğrultuda emperyalizme karşı verdiği kurtuluş mücadelesiyle ilgileniyorum.

Ben Atatürk’ün “aklı”yla, Türkiye’yi “bağımsız” ve “çağdaş” bir ülke yapmak için geliştirdiği “akıllı projeleriyle ilgileniyorum.

Size de Atatürk’ün bu yönleriyle ilgilenmenizi öneriyorum. Atatürk düşmanlarının her türlü oyununa karşı lütfen dikkatli olunuz.