‘Siber saldırı silahtan daha çok tehlikeli’

‘Siber saldırı silahtan daha çok tehlikeli’
6 Kasım 2016 10:56

BASAM Başkanı Sait: “Siber saldırı dediğiniz olay silahtan çok daha tehlikeli. Bir anda bütün sisteminizi kapatabiliyorlar, bilgilerinizi alabiliyorlar. Bu belki de silahtan daha fazla tehlikeli boyuta ulaşabiliyor” dedi.

 

 

 

“Siber saldırı silahtan daha çok tehlikeli”

 

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, siber saldırıların silahlı saldırılardan daha fazla tehlikeli olduğunu vurgulayarak “Bir anda bütün sisteminizi kapatabiliyorlar, bilgilerinizi alabiliyorlar. Bu belki de silahtan daha fazla tehlikeli boyuta ulaşabiliyor. O yüzden sadece silahlı değil, siber saldırıya da dikkat çekiyoruz.” dedi.
“Sıcak ve soğuk savaş dönemi bitti”

 

Savaşların daha önceden “sıcak ve soğuk savaş” olarak ikiye ayrıldığını fakat şuan durumun çok karışık olduğunu açıklayan Sait;

 

“Hem sıcak, hem soğuk. Bakıyorsunuz Türkiye karşılarında ama… Türkiye’yi sembol alarak bütün İslam coğrafyasına, Balkanlara ve Orta Doğu’ya açılmış bir savaş var. Karşınızda kim var? Direkt olarak olmasa da ABD, Batı Avrupa ülkelerinden bazı ülkelerin farklı bir şekilde içinde olduğu… Görünmeyen ülkeler. Bunun dışında da esas görünen. Nedir onlar? Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), DEAŞ, PKK, YPG. Irak’ta bunlar hala terörist faaliyetlerde bulunuyorlar. DEAŞ ile beraber hareket eden PKK olayları var Orta Doğu’da. Önemli bir bölümde DHKP-C de farklı yönlerde destek veriyorlar. Bunlar farklı ülkelerin taşeronları olarak saldırıyorlar. Bu saldırılar içerisinde hem soğuk, hem sıcak savaşın birlikte olan İslam coğrafyasına yapılan bir savaş var.” dedi.
“Kanal İstanbul’un yapılmasıyla beraber önemli bir geçiş noktasını Türkiye kontrol altına alacak”

 

Türkiye’nin konum itibarıyla şu an çok stratejik bir noktada bulunduğunu aktaran Sait, “Boğazlar açısından geçiş noktası çok önemli. Kanal İstanbul da yapılmak üzre. Bu anlaşmalı olan boğazların da pasifize edilmesini gerektiriyor. Kanal İstanbul’un yapılmasıyla beraber önemli bir geçiş noktasını Türkiye kontrol altına alacak. Gerek Orta Doğu, gerekse Orta Asya’dan gelen doğal gaz petrol boru hatları, Türk akımı da bunun içinde. Mavi Akım da. Hem Balkanlar, hem Avrupa’ya giden doğal gazı ve petrol boru hatlarının Türkiye üzerinden geçmesi, Türkiye’yi çok önemli bir stratejik bölge hale getiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Çağdaş Ses