Sezen Aksu Zırvaladı!

Sezen Aksu Zırvaladı!
22 Ekim 2011 14:14

Türkiye şehitlerin acısıyla sarsılırken ünlü sanatçı Sezen Aksu Londra’dan seslendi: ‘İnsanlığımızı kaybetmeden bir an önce barış diyorum . Onurlu bir barış olsun!’

 

Güneş Gazetesi Sezen Aksu’nun son yaşanan terör olaylarından sonra İngiltere’den Türkiye’ye seslenişini verdi. Habere göre AK-su  ‘ Onurlu bir barış’ istiyormuş.Royal Albert Hall’daki konserden sonra ‘“İlle de barış diyorum. İnsanlığımızı kaybetmeden bir an önce barış diyorum. İnsanın hiçbir amacı onurlu bir barıştan daha değerli değil” dedi. AK-su’nun “Onurlu Barış olsun” sözlerini  BDP yöneticileri de dillerinden düşürmüyor.

 

AK-SU’NUN SÖZLERİ TESADÜF DEĞİL

Sezan Aksu’nun oğlu Mithatcan barlarda fink atıyor, sarhoş sarhoş magazin muhabirlerine yaptığı şakalarla magazin programlarının gözdesi oldu. Bildiğimiz kadarıyla Mithatcan da hala vatan borcu olan askerlik görevini yerine getirmedi.

 

Sezan AK-su’nun ‘onurlu bir barış’ gibi BDP’nin söylemini kullanması hele hele PKK sempatizanlarının İngiltere’deki örgütlü yapısı göz önüne alındığında bir gaftan daha çok bilinçli bir söylem izlenimi veriyor! Yıllardır PKK’lılar Londra’da Türk İşadamlarından haraç alıyorlar. Türk işadamlarının tüm şikayetlerine rağmen Londra Polisi de PKK’lıların haraç almalarına göz yumarak müdahale etmiyor!

 
AKP’nin 12 Eylül Anayasa Değişikliği Referandumu önce, 12 Eylül darbesine karşıyım diyerek, neredeyse Abdülkadir AK-su’dan daha AKP’li kesilen Sezan AK-su Akşam yazarı Oray Eğin tarafından 12 Eylül’ü öven demeçleri arşivlerden çıkartılarak, rezil edilmişti.

 

 

SEZEN AKSU DARBECİLERİ ALKIŞLIYOR!

 

 

 

ONURLU BİR BARIŞ İSTİYORLAR!

 

BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın bir nevruz mesajı Özgür Gündem adlı gazete işte böyle verilmişti:

‘Newroz onurlu barışa vesile olsun’

“Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümüne, demokrasinin, özgürlüklerin serpilip gelişmesine vesile olması dileğiyle, tüm Ortadoğu Halklarının Newroz Bayramını kutluyoruz.
Biji Newroz, Biji Aşiti! Yaşasın Newroz, Yaşasın Barış!”

 
1 Eylül dünya barış gününde ise DTP kapatılmadığı dönemde yani BDP olmadan önce Diyarbakır ve İstanbul gibi kentlerde ”onurlu Barış” mitingleri düzenlemişti.

 

BDPli siyasetçilerin onurlu barış konuşmaları:

 

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK), Barış Günü’nde düzenlediği “Onurlu Barışa Evet” mitinginde konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eşbaşkanı Ahmet Türk, “Daha dün ‘Kürt Sorunu’, ‘Kürt halkı’ diyenler bugün Kürt halkı yokmuş gibi hareket ediyorlar” diyerek hükümeti eleştirdi.

Baydemir: Türk halkı artık uzatılan barış elini tutmalı

Dicle: PKK ve Öcalan muhattap alınmalı. Onurlu bir barış inşa etmenin tek yolu Öcalan’ın muhattap alınmasıdır!

 

Bahsi geçen toplantıda Emine Ayna da “onurlu barış”a vurgu yapan bir konuşma yaptı.(EÖ/EÜ)

 

Sezin Öney ( Taraf Yazarı ) ‘ Çok sevdiğim bir Kürt siyasetçiden bizzat duyduğum, ama her kesimden Kürdün de dile getirdiği, DTP’nin sıklıkla yinelediği “onurlu barış” kavramı, kilit önem taşıyor.’

 

Bu ‘Onurlu Bir Barış ‘ meselesini daha fazla uzatmadan meselenin özüne inmek gerekiyor. Ülkemizde her şeye rağmen demokratikleşmeyi ve insan haklarını durmadan çağdaş hale getirecek uygulamalara gidilmelidir. Öcalan’ın daha önce söylediği gibi ‘ Silahsız siyaset acziyettir!’ sözünü hatırlatarak şunu belirtiyoruz. Silahı siyaset yapanlar silahsız barış yapamazlar. Çünkü Öcalan ve Pkk muhattap alınmadan barışın olmayacağını her defasında başta BDP’lilerden dinliyoruz.

 

Onuru olmayan barış işte bizim anlattığımızdır…

 

HH