Sel geliyor Sayın Bahçeli!

Sel geliyor Sayın Bahçeli!
22 Haziran 2016 10:31

Devlet Bahçeli, “müptezel” gibi çirkin ifadelerle eleştirerek MHP’nin 19 Haziran kurultayını yapanları suçladı ve tüzük değişikliği için Medeni Kanun hükümlerine göre üçte iki katılım gerektiğini söyledi.

 

 

 

Arslan Bulut / Yeniçağ

 

 

Medeni Kanun’un 78’inci maddesinde “Genel kurul, katılma hakkı bulunan üyelerin salt çoğunluğunun, tüzük değişikliği ve derneğin feshi hâllerinde üçte ikisinin katılımıyla toplanır; çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz” deniliyor.

 

 

81’inci maddede ise “Genel kurul kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Şu kadarki tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları, ancak toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğuyla alınabilir” hükmü var.Konu, elbette yargının değerlendirmesine tabidir ama bu iki maddenin çelişkili olduğu da açık. MHP tüzük kurultayında kararlar oy birliğiyle alındı.Her ne hal ise MHP, mutlaka bir değişim yaşayacaktır. Bahçeli, bu değişimin önünde bir “barikat” durumundadır. Ancak sel geldi mi barikat filan dinlemez, sürükleyip götürür.