Şehidimizin yanan evini gene Mehmetçik onardı

Şehidimizin yanan evini gene Mehmetçik onardı
25 Ocak 2013 15:45

Diyarbakır’da 1991 yılında şehit düşen jandarma er Hasan Demir’in ailesinin kaldığı ev, elektrik kontağından çıkan yangında büyük hasar gördü.

 

 

 

 

 

Durumu öğrenen İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Uzuntarla Jandarma Karakolu’ndaki görevli askerler, evi baştan aşağı yeniledi. Kartepe İlçesi Hacı Mustafa Mahallesi Bağdat Caddesi’nde oturan Hasan Demir 1991 yılında askerlik yaptığı Diyarbakır’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Demir Ailesi’nin evinde geçen yıl 26 Ekim’de elektrik kontağından yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesinin ardından söndürülen yanıgnın ardından ev kullanılmaz hale geldi.

 

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Uzuntarla Jandarma Karakolu’ndaki görevli askerler, vatandaş ziyaretleri sırasında olayı öğrendi ve evi yanan aileyi ziyaret etti. Önce askerler evdeki yıkık dökük bölümlerini onardı. Daha sonra yerlerdeki parkeleri yenileyerek evi baştan aşağı boyadı.

 

 

Evlerinde çıkan yangın nedeniyle zor duruma düştüklerini söyleyen şehit eşi 40 yaşındaki Kitan Demir, jandarma sayesinde evlerinin eskisinden daha güzel olduğunu söyledi. Ekonomik durumlarının da kötü olduğunu söyleyen Kitan Demir, devam etti:

“Eşim askerde şehit düştü. Oğlumun işi de yok. Evimizde yangın çıkınca ne yapacağımızı şaşırdık. Askerler bir gün bizi ziyaret ettiklerinde evimizi onaracaklarını söyleyince mutlu olduk. Yangın nedeniyle evimizde ciddi bir hasar oluşmuştu. Askerler onarım yaparak evi boyadı. Eskisinden daha güzel bir eve kavuştuk.”

Şehit erin oğlu Hasan Mutlu Demir, askerlerin bir hafta içersinde tadilat yaparak evi kendilerine teslim ettiklerini söyleyerek, “Yangın sonrası evimizin içi yaşanılacak gibi değildi. Askerler evimizi çok güzel onarıp bize teslim etti. Artık rahatça evimizde oturuyoruz” dedi.