Seferihisar köylüleri, mahalle olmaya karşı

Seferihisar köylüleri, mahalle olmaya karşı
16 Ocak 2013 13:45

İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne bağlı köylerin biraraya gelen sakinleri, Büyükşehir Yasası’yla köylerin mahalleye dönüşeceğini hatırlatıp ilgili maddelerin iptali için her türlü hukuki girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

 

 

 

 

 

 

 

Seferihisar köylüleri, Büyükşehir Belediye binası önünde köylerin tüzel kişiliklerinin kaldıran yeni Büyükşehir Yasası’nı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Burada 16 bin köy var yakında’ sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ve İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş da destek verdi.

 

 

Yeni Büyükşehir Yasası ile köylerin tüzel kişiliklerin kaldırılmasına karşı tepkilerini dile getiren 9 köyün muhtarları ve köylüleri ‘Şehirler bitti sıra köylüye mi geldi’, ‘Köy yoksa doğa da yok’ ve ‘Ben köyümü istiyorum’ pankart ve dövizlerini taşıdı.

 

 

Geleneksel poşularıyla Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen 100 Seferihisarlı köylü, kendi ilçeleriyle aynı kaderi paylaşan büyükşehirlerdeki toplam 16 bin köyü, oluşturdukları Geleceğin Köyleri Hareketi’ne katılmaya davet etti. Köylüler, Büyükşehir Yasası’ndaki ilgili maddelerin iptali için tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.