Seçimi altılı masa kazanırsa kim hangi koltuğa oturacak?

Seçimi altılı masa kazanırsa kim hangi koltuğa oturacak?
21 Ekim 2022 08:31

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, “Seçimi altılı masa kazanırsa kim hangi koltuğa oturacak?” sorusunu irdelediği bugünkü yazısında, iş insanlarının konuyla ilgili kulislerden edindiği görüşlerini aktardı.

 

 

“Öğrendim ki TÜSİAD’da Ali Babacan’a daha sıcak bakılıyormuş. Babacan’ın tekrar ekonominin dümenine geçmesi arzulanıyormuş. İYİ Parti’nin profesör kurmayı Bilge Yılmaz’a ise patronların bir soğukluğu varmış” diyen Pehlivan, Bilge Yılmaz’ı arayarak konuya ilişkin şu açıklamada bulunduğunu aktardı:

 
“Bu durumu ilk kez sizden duymadım. Bakın, ben TÜSİAD’daki arkadaşlara hatalarını ve yanlış politikalarını ilettim. Onların 2000’li yılların başlarına dair özlemleri var. Ben ise onlara kötü haberi yani bakışlarındaki sorunları söyledim. Belli ki çok mutlu olmamışlar bundan. Kaldı ki TÜSİAD politik olarak çok önemli bir kurum da değil. Biz milletin oyuna talibiz. Beni isterlerse severler, istemezlerse sevmezler. Nedenini onlara sormak lazım. Ayrıca birçoğuyla da ilişkim var. Hatta bazılarının çocuklarının ABD’de okuması için yardımcı da oldum.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.