Sarıgül’den CHP’ye Şişli’de büyük EMİR

Sarıgül’den CHP’ye Şişli’de büyük EMİR
11 Kasım 2013 09:55

CHP’nin İstanbul için yarışan iki ismi Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin’in ‘YA KAYBEDERSEK’ üzerine planlar yaptıkları ortaya çıktı.

 

Sarıgül, Şişli’deki gücünü kaybetmemek için oğlu Emir’i önce meclis üyesi yapacak. Ardından kendi desteğiyle getireceği belediye başkanını 1 yıl sonra istifa ettirip oğlunu başkanlığa getirecek. Böylece Şişli’yi yeniden yönetecek.

Gürsel Tekin’in adaylık ısrarının arkasındaki sır ise Kadıköy planı. Tekin, Sarıgül’ün aday gösterilmesi halinde CHP’nin kalesi olarak bilinen Kadıköy’e istediği ismin getirilmesini talep edecek.

 

PROJE YOK PLAN VAR

 

CHP’deki istanbul adaylığı yarışı kızıştıkça gizli hedefler de su yüzüne çıkıyor. İddiaya göre; Sarıgül, İstanbul’u kazanamaması halinde Şişli’yi kaybetmeme planlan yapıyor.

Tekin’in amacı ise Kadıköy’de söz sahibi olabilmek.

 

BAYKAL KIZGIN: Bunu bana nasıl yaparsınız?

 

Kulislerdeki diğer bir iddia da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen günlerde eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın evinde yaptığı görüşmeyle ilgili. Baykal’ın bu görüşmede, Kılıçdaroğlu’na, Sarıgül rahatsızlığını ileterek, “Bana bunu nasıl yaptınız” dediği öğrenildi.

Yerel seçimler yaklaşırken, geçen günlerde affedilip CHP üyeliği kabul edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in gizli hedefleri de dillendirilmeye başladı.

İşte parti kulislerinde dolaşan derin planlar…

 

BÜYÜK OĞLU EMİR’İ BAŞKAN YAPACAK

 

Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’u kazanamazsa Şişli Belediye Başkanlığı’ndan da olmamak için derin hesaplar yaptığı konuşuluyor.

Plan ise şöyle:

Sarıgül, büyük oğlu Emir’i meclis üyesi yapacak. Desteklediği adayı başkan seçtirip daha sonra da istifaya zorlayarak yerine oğlu Emir’i başkanlık koltuğuna oturtacak. Böylece el altından Şişli’yi yönetmeye de devam edecek. Sarıyer ve Bakırköy adaylarını da kendine yakın isimlerden seçtirmek isteyen Sarıgül, bu taktikle parti kongresinde yumruklaştığı Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’den de intikam alacak.

 

 

“SIRRI SÜREYYA ADAY OLMASIN” GÖRÜŞMELERİ

 

Mustafa Sarıgül’ün sessizce yürüttüğü çalışmalardan biri de HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in istanbul’a aday olmaması yönünde. Oyların bölünmesini istemeyen Sarıgül’ün, Kürt siyasetinin önde gelen iki ismiyle görüştüğü, bu toplantıda da Önder’in aday olmaması ve kendisinin desteklenmesini yönünde talepte bulunduğu iddia ediliyor.

 

Kaynak: Akşam gazetesi