Sarı liste sarı sendika gibi

Sarı liste sarı sendika gibi
18 Temmuz 2012 20:40

CHP’yi karıştıran sarı liste örgütten tepki aldı.

Bazı genel başkan yardımcılarının, CHP Gençlik Kollarını kullanarak Genel Başkan tarafından talep edilmiş gibi lanse ettiği sarı liste CHP’yi karıştırdı.  

H&H KULİS

Genel Başkan tarafından belirlenen ekipmiş gibi gösterilen 52 kişilik listeye Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan yalanlama geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerini arayarak kendi listesinin 98 kişilik beyaz ve uzun liste olduğunu beyan etti. Genel Başkan’ın bu beyanı üzerine sarı listeyi hazırlayanlar bu defa aynı listenin beyazını hazırlayarak bir çok delegeyi kandırdı.

Oy kullandıktan sonra durumun farkına varan delegeler sandık kuruluna itiraz ettiler. Erdoğan Toprak, Nihat Matkap ve Gürsel Erol’a da salondan ciddi anlamda tepki geldi.  
 
Genel Başkan Danışmanı Ali Kılıç, Ali Öztunç ve bazı milletvekilleri, delegeleri bu sahtekarlığa karşı uyarmak için salonu gezdi.  
 
Gençlik Kolları eski başkanları ve PM adayları Ayhan Yalçınkaya ile Fatih Pala ise Gençlik Kollarının böyle bir sahtekarlıkta kullanılmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler. 

İşte gerçek liste;