Şanlıurfa ve protein

Şanlıurfa ve protein
25 Haziran 2012 09:43

Ey Türk Milleti! Şanlıurfa, yüzyıllar boyu çeşitli medeniyetlerin yaşadığı Anadolu topraklarının tarihi geçmişi içerisinde önemli bir merkez olan Şanlıurfa, Ortadoğuya açılan önemli bir kapıdır.

       Şanlıurfa, tarihten gelen Türklük mirası, 1000 (Bin) yılı aşan bir süreden beri bir Türk şehri’ dir. Şanlıurfa da farklı diller konuşulabilir ama, geçmişinden günümüze kadar, bir Türk şehri olduğundan her zaman gurur ve iftihar etmiştir. Bir örnek verecek olursak Şanlıurfa, misafir perverliği ile de Türk şehri olduğunu kanıtlamıştır. Misafir perverlik Türk Milleti’nin Ruhunda ve tarihinde vardır.   Türkiye’nin en fanatik misafir perver illerinden bazıları: 1- Şanlıurfa,  2- Elazığ, 3- Kahramanmaraş, 4- Trabzon. Şeker hastaları ve kilo sorunu olanlar, bu illerimize misafir oldukları zaman dikkat etmelidirler!
 
      İslam ahlakı’dan ve Yüce Türk Milleti’nin tertemiz mayasından kaynaklanan asaleti ve yapısıyla Müslüman Türk İnsanı adaletli ve hoşgörülü yönetimini insanlara hizmet etmekle eşdeğer görmüştür. ”Türk-İslam Birliği” kavramı çok uzun zamanlardan beri  dile getirilen bir idealdır. Önemli bir noktayı gözden kaçırmamalıyız. O da bu birlik sadece bir coğrafya birliği, bir siyasi birlik ve bir ekonomik birlik olmaktan ziyade ”Sevgi üzerine kurulmuş bir gönül birlikteliği” olmalıdır.
    Ey Türk milleti! Milletlerin temeli ahlaktır. Yüce Türk İslam aleminin değişmeyen tek bir düşüncesi vardır, O da samimiyetle Vatana bağlılık ve çalışkanlıktır. Tembellik ve lüks tüketim, medeniyet değildir. Bunlar medeniyetin kanalizasyonlarıdır.
 
       Sanayi ötesi toplum olmuş ülkeler petrol kavgası adı altında, perde arkası protein (Temel gıda hammaddesi) kavgasını veriyorlar. Şanlıurfa Türkiye’nin tarım başkenti’dir. Harran ovasında modern tarımın halen yerinde saydığını defalarca yazdık ve yazmaya da devam edeceğiz. Harran ovasında, tarımda modernleşme eğitimi yerine, ne yazık ki, lüks tüketim eğitimi daha da yaygındır. Çiftçiye 463 milyon lira pamuk desteklemesi verildi. Destekleme’nin yüzde %15’i tarımsal ürünlerin üretimi için, yatırım yapılmalıydı? Lüks tüketim, üretimin galibi olduğu için, çiftçi bankalara ve tefecilere borçlanıp, destekleme’nin verileceği tarihe endeksli olarak borçlanıp, aldığı destekleme banka ve tefecilere gidiyor. Ayrıca vadeli aldığı mazot, tohum vs. gibi şeylere gidiyor ve böylece Türk çiftçisi, 4 – 5 ay sonra yeniden borçlanma çemberine giriyor.    
      Yüce Türk Milleti’nin varlığını korumak için; düşünelim, çalışalım, üretelim düşüncesinin üstünde başka hiçbir fikir ve düşünce yer almamalıdır ki, bu da ancak, vijdan muhasebesi rotasını izlemeyle başarılabilir.
 
       Büyük Türk Milleti olarak! Kalkınmanın temeli farklı ve alternanifli düşünme ile, farklı ve alternatifli üretim olduğunu unutmamalıyız.
       Harran ovası, Türk İslam kültürü yönünden her zaman gündemde ki yerini almıştır. Harran ovası halkı ve çiftçisi her şeyin en iyisine layıktır. Her şeyin en iyisine layık olabilmek için de, üretim tüketimin galibi olmalıdır ki, Milli benlik şartlarına haiz olduğumuzu kanıtlayabilelim.
 
     Her mesleğin, kendine göre bir haysiyet ve şerefi vardır; marifet onu korumak ve yükseltmektir.
     
     Samimiyetle yapılan Dua: Kulun, ümitlerinin bittiği yerde başlayan manevi bir nur olduğu dileklerimizle, hayat bahçemizin çiçeklerini Dualarımızla canlandıralım. Türk İslam alemi olarak, biribirimizi Duadan unutmayalım dileklerimizle ALLAH’ın Selamı, Şifası ve Başarısı üzerinize olsun.
 
    Vatan Şehitlerini ve  nesli tükenmiş Müslümanları Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.
 
    ÖZDEYİŞLER:
    Tembel insanın, başaracaği iş, dedikodur. (Numan Aladağ)
    Dedeleri meyve ağaçlarını dikti, şimdi torunları o meyveleri yiyiyor. Ne hayırlı ve helal bir miras değil mi ? (Numan Aladağ)
    İnsanların, zenginliğine ve makamına önem vermeyin. Onları ALLAH yolunda kullananlara önem verin. (Numan Aladağ)
    Refah içinde yaşamak, faydalı yeniliklerin peşinden koşabilen, Yüce Türk İslam alemi, şanlıurfa ve Harran ovası halkının hakkıdır. (Numan Aladağ)
    İslamiyet ve T. C. Kanunlarındaki emir ve yassakların hepsi de insanların huzuru içindir. (Numan Aladağ)
    Yüce Türk İslam alemi için, her konuda en samimi ve mükemmel yaşam İslam Dinindedir. (Numan Aladağ)
    Başkalarında bizi rahatsız eden her şey, bizi kendimizi anlamaya götürür. (Carl JUNG)
 
   Kaynakça: Numan Aladağ’ın, Not defteri:


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun