Samsun'da gergin yıkım

Samsun'da gergin yıkım
11 Temmuz 2013 10:57

Samsun’da yol yapım çalışması gerekçesiyle Atakum sahilinde bulunan bir düğün salonu ve kıraathane Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıkım çalışmaları sırasında düğün salonunda çalışan işçilerle zabıta görevlileri arasında tartışma çıktı.

Samsun’un Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Adnan Merderes Bulvarı’ndaki bir düğün salonu ve kıraathane için alınan yıkım kararı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından uygulandı.

İki işyerinin de sahibi olan 35 yaşındaki Fikri Yılmaz’ın zorluk çıkarmaması üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri işyerlerindeki eşyaları önce tahliye etti, ardından da iş makineleriyle yıktı. Yıkım sırasında düğün salonunda çalışan işçilerle zabıta görevlileri arasında tartışma yaşandı. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından çevredeki polisler olaya müdahale etti.

Daha sonra yıkım devam etti. Alınan yıkım kararına tepki gösteren Fikri Yılmaz ise işyerlerini 49 yıllığına kirladıklarını belirterek, Devlet bize bu alanı verirken burada bir sorun yok muydu. Madem böyle bir durum vardı o zaman neden zamanında bize buralar kiralandı. 30 yıllık işyerim bugün yıkıldı. Benim mağduriyetim ne olacak diye konuştu. Yıkım süresince polis ekipleri tarafından bölgede güvenlik önlemi alındı.