Samsun'da 56 kişi gözaltına alındı

Samsun'da 56 kişi gözaltına alındı
20 Şubat 2013 14:34

Samsun’da BDP’li miletvekillerinin Karadeniz gezisine tepkide bulunan göstericilerin dün attığı taşlar nedeniyle dernek binası ve bazı işyerlerinde meydana gelen hasarlar onarılmaya başlandı.

 

 

 

Çözüm süreci kapsamında Halkların Demokrasi Kongresi adına Karadeniz turuna çıkan BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile bağımsız milletvekili Levent Tüzel’in dün protesto edilmesi sırasında, çıkan olaylar nedeniyle başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi. BDP’li heyetin ziyaret etmeyi planladığı İlkadım İlçesi Gazi Caddesi’ndeki 78’liler Yardımlaşma ve Araştırma Derneği’nin bulunduğu 3 katlı binada atılan taşlardan, burada buluna TKP, Halk Evleri, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, ÖDP gibi partilerde de hasar meydana geldi.

 

 

 

 

Atılan taşlar nedeniyle 3’ü polis olmak üzere 15 kişinin hafif yaralandığı olayla ilgili olarak toplam 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 53’ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 3 kişinin ise yapılan sorgulamaları sırasında, haklarında arama olduğu belirtildi. Suçlarının ise, çeşitli eylem ve gösterilerde haklarında dava açıldığı ve mahkemeye ifade vermeye gitmedikleri ortaya çıktı. Bu kişilerin de soruşturmasının sürdüğü ifade edildi.