Yılmaz, Samatya cinayetlerini sordu

Yılmaz, Samatya cinayetlerini sordu
27 Ocak 2013 18:21

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Samatya cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı.
 
İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Yılmaz, son iki aydır Ermeni vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadığı İstanbul-Samatya’da dört yaşlı Ermeni kadının uğradığı saldırıları sordu.  
 

Yılmaz; yalnız yaşayan yaşlı Ermeni kadınların kiliseden çıktıktan sonra takip edildikleri, evlerine giderken ağır şekilde darp edildikleri ve çantalarının dahi alınmadığı, bu nedenle de saldırıların sıradan olaylar olmadığını dile getirerek,  “Her ne şekilde olursa olsun artık Türkiye’de 6-7 Eylül olayları gibi ya da aydınlatılmayan Hrant DİNK cinayeti gibi, toplumsal barış ve kardeşliğimize zarar verecek olayların yaşanması hiçbir şekilde istenmemektedir.” dedi.  
 
Samatya’da yaşanan son cinayet ve saldırıların üzerine ciddiyetle gidilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Bu olaylar acilen aydınlatılarak sorumlular cezalandırılmalı ve Ermeni vatandaşlarımız korunmalıdır.” diyerek şu soruları sordu:

1- İstanbul – Samatya’da son günlerde yalnız yaşayan Ermeni kadınlara yönelik cinayet ve saldırıların faillerinin kimler olduğu tespit edilmiş midir? Bir soruşturma açılmış mıdır?
 
2- Bu olay planlı bir saldırı mıdır? Bu yönüyle bir soruşturma yürütülmekte midir?
 
 
3- Samatya’da yalnız yaşayan yaşlı Ermeni vatandaşlarımızın korunması için özel önlemler alındı mı?
 
4- Hrant DİNK cinayetinin arkasındaki gerçeklerin ve azmettiricilerinin ortaya çıkarılması gerektiği yönündeki Yargıtay’ın bozma kararı da göz önünde tutulduğunda ;  Samatya’daki bu saldırıların arkasındaki gerçeğin ortaya çıkartılması için daha özel bir çaba harcayacak mısınız? Kamuoyundaki kaygıların giderilmesini sağlayacak mısınız?
 
 
5- Toplumsal barış ve kardeşliğimize karşı yapılan bu saldırıları kınayan, olayın üzerine özenle gideceğiniz ve gelişmeler konusunda kamuoyunu aydınlatacağınız yönünde bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Bu olayın gerçekten takipçisi olacak mısınız?