Şal Kullanımındaki Önemli Noktalar Nelerdir?

Şal Kullanımındaki Önemli Noktalar Nelerdir?
16 Şubat 2021 17:05

Tesettür giyimin en çok kullanılan parçaları arasında başörtüleri gelmektedir. Eski zamanlarda pek bilinmemesine karşın günümüzde oldukça fazla kullanılan şallar, rahatlığından ötürü sıklıkla tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra şal ile elde edilen modeller diğer ürünlere göre daha şık durabilmektedir. Başörtüler model konusunda daha dar alana ve kumaşa sahip olduklarından ötürü şalların bir tık daha geri planında kalabilmektedir. Birçok kumaş türünde üretilen şal modelleri her geçen gün daha fazla ilgi görmeye devam etmektedir. Uzun süreler boyunca kullanılan şal modelleri sahip olduğu kumaşa göre daha az bozulma riskine sahiptir. Peki, şal nasıl bağlanır ve şal bağlamanın püf noktaları nelerdir?

 

Kumaş Seçimi Yapın

 

Şal bağlamasını etkileyen en önemli etken, kullanacağınız şalın sahip olduğu kumaştır. Jakar kumaşlar daha parlak ve kaygan görünebilirken pamuk kumaşlar daha tok duruşlu olmaktadır. Bu nedenle günlük hayatta daha çok pamuk kumaşlar tercih edilmektedir. Fakat günümüzde şal modellerinin ve kumaşlarının artmasıyla birlikte şallarda jakar-pamuk karışımı gibi ortak kumaşlar kullanılabilmektedir. Bu da tesettür giyim kategorisinde giyinen bayanların günlük hayatlarında da şıklığı yakalamasına olanak sağlamaktadır.  Özel günlerde tercih edilen şal kumaşları daha çok kaygan nitelikte olmaktadır. Bu sebeple bu şallar kontrol etmesi daha zor olabilmektedir. Siz de kullanacağınız alana göre sal seçiminizi yapmalı ve istediğiniz bir modeli uygulamalısınız.

 

Bone ve İğne Kullanın

 

Bone ve iğne kullanımı şalın kaymasını engelleyen en önemli etkenlerdendir. Nitekim bone olmadığında şalın alt kısmından saçlar görülebilmektedir. Bone tercihinizi daha kaliteli ve kaymayan kumaşlardan yana kullanabilirsiniz. Aynı şekilde şalların kaymasını engellemek için şalın bazı noktalarına iğneler kullanmalı ve kaymasını önlemelisiniz. Bu noktada kullanılan iğnenin kaliteli olması  ve paslı olmaması oldukça önemlidir. Kalitesiz ve paslı iğneler kullanılan şallarda ve başörtülerde çekme yapabilmektedir. Bunun sonucunda ise birçok şalınız zarar görebilmektedir.

 

Uygun Şal Modeli Kullanın

 

Kullandığınız şalın kumaş ve modelinin uyumlu olması gerekmektedir. Nitekim çok hareketli ve gösterişli bir şal modeli istiyorsanız kaygan kumaş kullanmanız oldukça yanlış bir seçim olacaktır. Bu noktada kolay hakimiyet kurabileceğiniz kumaşları tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz kumaşa göre Moda Merve’de yer alan tesettür elbise kategorisinden bir ürün seçerek güzel bir kombin elde edebilirsiniz.