Sakarya Zaferi kutlaması

Sakarya Zaferi kutlaması
13 Eylül 2012 13:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünü kutladı.Kılıçdaroğlu, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’e gönderdiği kutlama mesajında, Başkomutan Atatürk’ün, ”Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” talimatıyla kazanılan zaferin, tarihe altın harflerle kaydedildiğini belirtti.
 
Top seslerinin Ankara’dan duyulduğu, düşmanın ilerlemesi halinde Meclis’in Ankara’dan taşınmasının bile tartışıldığı günlerde Sakarya Meydan Savaşı’nın, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın inançla, yediden yetmişe halkın birliğiyle, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının vatanseverliği, bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlılığı ile kazanıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
 
”Bu nedenle Sakarya Meydan Savaşı’nın zaferle sonuçlanması, ‘Viyana’da başlayan çekilme Sakarya’da durdurulmuştur’ diye tarihe not düşüldü. Bu not tarihin onurlu sayfalarındaki yerinde kalacak, Türkiye Cumhuriyeti de özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi bayrağını hep yükseklerde tutacaktır. Kurtuluş Savaşımızın en önemli kilometre taşlarından biri olan Sakarya Meydan Savaşı’nı, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ emrini vererek, topraklarımızın her karışının savunulacağını belirterek, kazanan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimizle yakınlarına şükranlarımızı sunarken, Sakarya Zaferinin 91. yıl dönümünü kutlayan sizleri de sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”