Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?
22 Şubat 2021 22:40

En iyi saç ekimi teknik ve yöntemlerinin neler olduğuna ve nasıl uygulandıklarına bu yazımızda ulaşabilirsiniz. Ama önce söylenmesi gereken şeyler var!

 

Dönemsel estetik algılarının katı kuralları sebebiyle, pek çok kişi görünümünden rahatsız ve herkes en güzeline ulaşmayı arzuluyor. Ancak şunu atlıyoruz; toplumun ideali ve yargıları değil, sizin kendinizi iyi hissedeceğiniz görünüm önemli ve değerli. Saç dökülmesi doğal ve yaygındır. Size göre en ideal görünüm için, saç ekim merkezlerini ziyaret ederek profesyonel bir destek alabilirsiniz. İşte kendinize en uygun yöntemi seçebileceğiniz saç ekim teknikleri.

DHI-sac-ekimi-1

En İyi ve En Yeni Saç Ekimi Teknikleri

Saç ekimi konusunda modern tıbbın ve teknolojinin geldiği nokta oldukça tatmin edicidir. Özellikle eskiden saç ekiminde kullanılan bazı tekniklerin, fazlaca acı verici ve iyileşmesi zaman alan süreçler doğurduğu hesaba katılırsa, günümüzün modern tekniklerinin avantajları daha iyi anlaşılabilir. Saç ekimi için hangi tekniğin kullanılacağına, saç yapınızın ve kafa derinizin analizinden çıkan sonuçların ve sizin istek ve önceliklerinizin uzlaşabildiği noktanın karar vereceğini unutmamalısınız.

DHI-sac-ekimi-2

 

Sizin de tercih edebileceğiniz en yeni ve etkili saç ekim yöntemleri;

  • FUE Yöntemi ile Saç Ekimi
  • DHI Yöntemi ile Saç Ekimi
  • FUT Yöntemi ile Saç Ekimi

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi

Saç ekimi yöntemleri, 1950’li yılların ilk denemelerinden bu yana harika bir gelişim kat etti. İlk kez kullanılan yöntemlerin, 2004 yılından beri üzerine emek ve teknik katılarak geldiği belki de en iyi teknik, FUE saç ekim yöntemidir. FUE yöntemi ile saç ekimi, günümüzde başarısını kanıtlamış ve en sık tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Bu işlem için temel olarak iki işlevden bahsedebiliriz; saç ekiminde hızlı iyileşme ve minimum iz! FUE ile saç ekim operasyonu, siz lokal anestezi altındayken gerçekleşir bu yüzden de ağrı duymazsınız. İşlemin ortalama süresi 5 saattir. Eğer FUE operasyonunda doktorunuzun saç ekimini nasıl gerçekleştireceğini merak ediyorsanız, size neler olacağından bahsedelim;

FUE temelinde bir saç naklidir ve işlem uygulanacak seyrek ya da açık bölgeye ekilmek için, hastanın ense bölgesinden saç kökleri alınır. Ense bölgesi, bu teknikte en sık tercih edilen donör bölgedir ve buradaki kökler, açık ya da seyrek bölgeye açılan minik kanalların içine ekilir.  Son zamanlarda FUE saç ekimi için geliştirilen teknolojilerin ulaştığı başarı da FUE’ye olan rağbeti arttırmaktadır. Eskiden kullanılan elle toplama yöntemlerinin yerini hızlıca alan Mikromotor  FUE  cihazları, operasyonu hem doktorlar hem de hastalar için oldukça hızlı ve etkili hale getirmektedir.

DHI-sac-ekimi-3

Eğer işinde usta bir doktorunuz varsa, bu yenilikçi ve etkili teknikle işlem gören bölgede harika bir değişim gözlemleyebilirsiniz. Büyük bir profesyonellik ve hijyen isteyen FUE operasyonunuz için en doğru merkezi tercih ettiğinizden emin olmalısınız.

DHI Yöntemi ile Saç Ekimi

 Dünyada Daha Yaygın Ama Ülkemizde?

DHI, sık sık FUE yöntemiyle karşılaştırılan bu yüzden de akıllarda soru işaretleri bırakan bir saç ekimi yöntemidir. Oldukça tartışmalı olan DHI tekniği için aslında FUE’nin daha uzun süren ve implant kullanılarak gerçekleştirilen halidir diyebiliriz. Bu teknik FUE’ye göre daha genç bir tekniktir ve ismini 2016 yılından bu yana daha sık duymaya başladık. Bu da onun sadece bir pazarlama tekniği olup olmadığı sorularını gündeme getirdi. DHI yöntemi ile ilgili en temel işlevlerden biri ise tıraşsız saç ekimi sunmasıdır. Bildiğimiz saç ekiminden daha uzun süren ve daha zahmetli bir süreci vardır. Ancak süreç içindeki zahmet de FUE yöntemine göre daha etkili ve doğal bir sonucun habercisi olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca donör bölgeden alınan saçlar tek aşamada istenilen bölgeye ekilir. FUE yöntemindeki gibi iki aşama söz konusu değildir. Bu da şu anlama gelir; DHI işleminde saç kökleriniz alındıktan sonra bir iki dakika içinde açık bölgeye ekilir ve derinizin dışında uzun süre bekletilmedikleri için tahrip olma oranları oldukça azalır. Ancak DHI operasyonunda FUE’ye göre daha fazla seans gerçekleştirileceğini unutmamalısınız. Bunun süresini günde altı saat ve iki gün olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca kökleriniz bekletilmeden ekildikleri için, erken ekilen köklerle eşit açı ve yönde ekim gerçekleştirmek daha çok zorlaşır. Kanalların açılma yönteminin de FUE’den farklı bir teknik gerektirdiğini hesaba katarsak, işlemi bu konuda çok tecrübeli ve titiz bir doktorun gerçekleştirmesi oldukça önem kazanır. Hassas bir işlem olan DHI’nın maliyeti de klasik tekniklere göre artacaktır. Ancak siz, iz bırakmayan ve daha etkili olduğu düşünülen bu yöntemi doktorunuzla birlikte tercih edebilirsiniz.

sac-ekimi-sonrasi

FUT Yöntemi ile Saç Ekimi

1990’larda, mazide kaldı.

Bir dönem popüler olan ve yoğun kelleşme problemlerinde sıkça uygulanan Fut yöntemi ile saç ekimi, günümüzde uygulanmayan ve uygulanması da önerilmeyen, yerini FUE yöntemine bırakmış bir tekniktir. Kendinizi saç ekimi teknolojilerinin gelişimine ve modern tıbba emanet etmelisiniz. Yine de bazı durumlarda FUT yönteminin zorunluluğunun söz konusu olabileceği söylenmektedir. Bu yüzden FUT yöntemi ile saç ekimi süreçlerinin nasıl ilerlediğine biraz daha yakından bakalım. Bu işlemde saç kökleri, donör bölgeden şeritler halinde çıkarılır ve ekim yapılacak açık alana uygulanır. Operasyonun uygulanabilmesi için ise, donör bölgenizin yeterli olması ve kalıcı saç dökülmesi sorunu yaşayan biri olmanız gibi şartlar aranmaktadır. Diğer yöntemlere göre daha ucuz bir teknik olsa da bunun geçmişte kaldığını ve modern tekniklerin sağlığınız açısından daha uygun olacağını unutmamalısınız. FUT tekniği FUE uygulanamayacak durumlarda son çare olarak bakılan bir yöntemdir.

Sizin de gördüğünüz gibi saç ekimi teknikleri günümüzde oldukça gelişmiştir. Saç dökülmesi ve kellik problemleri çağımız için büyük bir problem olmaktan çıkmış, modern teknolojilerin avantajlarını oldukça hızlı ve güvenli bir şekilde kullanabileceğimiz basit bir sorun haline gelmiştir. Siz de bahsettiğimiz tekniklerin kendinize en uygun olanını işinde uzman bir doktorlar birlikte seçebilir ve saç ekim sürecinizi başlatabilirsiniz.

Kaynak: Saç Ekimi Bilgileri