PTT Kargo Kapıda Ödeme Şartları Nelerdir?

PTT Kargo Kapıda Ödeme Şartları Nelerdir?
7 Haziran 2020 09:20

Diğer kargo şirketlerinden daha uygun fiyatlar sunması ve çeşitli kampanyalar düzenleyerek ekstra indirimler uygulaması, PTT Kargo’ya olan talebin hızla artmasına neden olmuştur. PTT Kargo’yu kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. PTT Kargo ile, kargolar adresten alınarak, sigortalı olarak gönderilmektedir. PTT Kargo ile gönderilen kargonun internetten takip edilmesi mümkündür. Kargo alıcıya teslim edildiğinde, teslim bilgisi, SMS ya da e-posta yoluyla göndericiye ücretsiz olarak iletilmektedir. Kargo ödemeleri, nakit ya da kredi kartıyla gerçekleştirilebilmektedir.

 

PTT Kargo, uygun fiyatlı olmasının yanısıra, kargo ücretlerinde ayrıca indirim de uygulayabilmektedir. Üniversite öğrencileri, yöresel ürünler satan üreticiler, esnaf ve sanatkarlar, Öğretmenler Günü öncesindeki 5 gün öğretmenler, emekli maaşı alan müşteriler, şehit aileleri ve gaziler, çocuk hükümlü ve tutuklular, devlet güvencesi altındaki çocuklar; kargo gönderimlerinde indirim olanağından faydalanmaktadırlar. Ayrıca; içeriğinde kitap olan; aile üyelerinin gönderdiği; varış yeri okul olan giysi, kırtasiye gibi kargolar da, indirimli gönderilmektedir.

 

Ödeme Şartlı Gönderiler

 

PTT Kargo’yla, kapıda ödeme seçeneğiyle gönderilen kargolar, ‘ödeme şartlı gönderi’ olarak tanımlanmaktadır. Bu kargoların ödemesi alıcının adresinde, kargo teslim edilirken yapılmaktadır. PTT Kargo kapıda ödeme şartları, PTT Ödeme Şartlı Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. Buna göre; bu hizmetten faydalanabilmek için, vergi mükellefi tüzel kişi olmak gerekir. Bu koşula uyuluyorsa, PTT Bölge Müdürlüğü’nde bir protokol düzenlenir ve kargolar, bu protokole dayanarak gönderilir. Diğer PTT Kargo kapıda ödeme şartları şunlardır:

  • Kapıda ödeme koşuluyla gönderilen kargonun içeriği, PTT’nin izin verdiği ürünlerden olmalıdır.
  • Gönderici, ürünün faturasını da mutlaka kargoya eklemelidir.
  • Satıcının vergi muafiyet belgesi varsa, Vergi Dairesi’nden alınan belge, PTT Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmelidir. Bu durumda, gönderilere fatura eklenmeyecektir.
  • Satıcının ödemeyi banka havalesi ile tahsil etmesi durumunda, satışın üst limiti 30 bin TRY olmalıdır. Gönderinin bedeli çek hesabına yatırılacaksa, üst limit 60 bin TRY olacaktır.
  • Konuta gönderilen ürünlerin üst limiti 3 bin TRY olabilir. Köye gönderilen kargolarda üst limit 1000 TRY’dir. Bu rakamı aşan gönderilerde, alıcı, köydeki PTT şubesine giderek ürünü teslim alabilir.

Şartları neler sitesi sayesinde artık tüm bu merak ettiklerinizi hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun için hemen www.sartlarineler.com adresine girerek, size özel hazırlanmış içeriklere göz atabilirsiniz.