Protestoya neden biz değiliz

Protestoya neden biz değiliz
11 Eylül 2012 15:15

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir’in kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamalarında yaşanan protokol tartışmasıyla ilgili olarak, ”9 Eylül etkinliklerine halkın katılımından ders çıkarması gereken siyasetçiler, bir ”yuh” sesini gündeme getirmeye çalışıyor. Bu protestoya neden olan biz değiliz” dedi.
 

Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile yaptığı basın açıklamasında, kentin kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin 30 Ağustos tarihinden 9 Eylül’e kadar coşkuyla gerçekleştirildiğini, ancak bu etkinliklerin hemen hemen hiçbirinde AK Parti İzmir milletvekilleri ve bakanların yer almadığını savundu.
 
Etkinliklerin doruğa ulaştığı 9 Eylül yürüyüşüne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve partililerin de İzmirlilerin tepkisiyle karşılaştığını ifade eden Mustafa Moroğlu, ”9 günde düzenlenen tüm etkinlikler bir kenara bırakıldı sadece bir protesto üzerine 9 Eylül etkinlikleri tartışılıyor. Bu etkinliklere halkın katılımından ders çıkarması gereken siyasetçiler, bir ”yuh” sesini gündeme getirmeye çalıştı. Bu protestoya neden olan biz değiliz. Halkın tepkisini ‘hadsizlik, terbiyesizlik’ olarak nitelemek bir milletvekiline yakışmaz” dedi.
 
Siyasetçinin alkışa da protestoya da alışması gerektiğini vurgulayan Moroğlu, vatandaşın tepkisine neden olan uygulamanın da iktidarın koyduğu yasaklar olduğunu ileri sürdü.
 
Moroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”29 Ekimleri, 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları ve kurtuluş günlerimizi kutlamamızı siz yasakladınız. Cumhuriyet anıtlarına, Atatürk anıtlarına çelenk koymayı yasaklayan sizsiniz.
Resmi geçit töreni, süvari birliğinin şehre girişinin canlandırılması ve Vali Konağı’na Türk Bayrağı çekilmesinin tören programında yer almadığını öğrenince vatandaş tepki gösterdi. Şimdi bu tepkiyi yaratan ben değilim ki. Fuar açılışında bakanları, valiyi alkışladılar. Buna ses çıkarmadınız. Protestoya da çıkarmayacaksınız. Ayrıca bu tepkiyi yaratan meydanlara ve Atatürk anıtlarına çelenk koymayı izne bağlayan sizlersiniz. Bu tepkiyi anlayacaksınız.”
 
İzmir’deki etkinlikleri planlayan komitede resmi kurum temsilcilerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 3 kişinin de yer aldığını dile getiren Moroğlu, belediye temsilcilerinin, genelge gereği süvari geçişi ve bayrak çekilmesinin iptaline karşı çıktığını ileri sürdü.