Protesto eden kadınlar konuşturmadı

Protesto eden kadınlar konuşturmadı
16 Şubat 2015 18:30

İzmit’te sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup kadın cinayetlerini protesto etti. Özel bir şirkette harita teknikeri olarak çalışan ve sosyal medyada ‘Özgecan Aslan için gelin hep birlikte yürüyelim’ adı altında başlattığı etkinlikte grup adına açıklama yapan Cihat Biçer’in sözlerini beğenmeyen kadınlar, konuşmasını sürdürmesine izin vermedi.

 

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Özgecan Aslan’ın katledilmesi ve kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla sosyal medyadan örgütlenen bir grup, Cumhuriyet Parkı’nda protesto gösterisi yaptı. Grup adına açıklamayı yapan 24 yaşındaki Cihat Biçer, konuşmasında heyecanlanıp sözlerini karıştırınca protesto edildi.

 

HEYECANDAN KONUŞMASINI KARIŞTIRDI

 

Kadın cinayetleriyle ilgili yaşanan insanlık dışı durumdan toplum olarak büyük utanç duyduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Cihat Biçer, “Bir insanın bizim için, toplumumuzu için önemli olması için illa televizyonlarda şarkı söylemesi, ya da boy boy fotoğraflarının çekilip internete koyulması mı gerekiyor? Ünlü bir insan öldüğü zaman bu toplum ayaklanıyor da toplum içersinden normal bir vatandaşın bir evladı öldüğü zaman neden bu toplum hiçbir şekilde kalkıp da ortaya tepkisini koymuyor?” dedi.

 

Cihat Biçar daha sonra, “Şimdi size soruyorum. Burada güzel güzel konuşuyoruz. Ben söyleşimi yapıyorum siz beni dinliyorsunuz. Ben de bir ananın evladıyım. Her erkeğin olduğu gibi bizim de bazı ihtiyaçlarımız muhakkak var. Ama önemli olan bu ihtiyaçları normal bir aile evladına, namusuna düşkün bir aile ferdine yapılmasını kesinlikle kınıyoruz. Nasıl bir korku vardı acaba onun gözünde. Kimbilir kaç damla düştü gözlerinden. İyi bakın ki onun da bir anne evladı olduğunu unutmayın” diye konuşmasını sürdürürken, bu kez kalabalığı hep birlikte şarkı söylemeye davet etti.

 

Buna tepki gösteren kadınlar ise, “Ne biçim konuşma bu” diyerek konuşmasını yarıda kestirdi. Bazı kadınlar “Biz kadınlardan özür dilemen gerekir”, “Sus da biz konuşalım”, “Konuşmanın girişine yanlış başladın”, “Şarkı söylemek ne demek. Böyle durumda şarkı mı söylenir?”, “İn ordan aşağıya” diye tepki gösterdiler. Cihat Biçer konuşmasını tamamlayamadan hızlıca oradan uzaklaştı.