Polis şiddeti yine cezasız

Polis şiddeti yine cezasız
23 Eylül 2013 11:36

Karakolda bacağı kırılan Gökçe’ye hapis cezası, dayak atan polise takipsizlik.

 

 

Osmaniye’de aile içi kavga nedeniyle gözaltına alınan Metin Serdar Gökçe, karakolda beş polis tarafından dövülerek ayağının kırılmasına ilişkin başlattığı “hukuk mücadelesini” kaybetti! Olay nedeniyle hakkında “kamu görevlisine hakaret ve direnme” suçlarından dava açılan Gökçe, mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Gökçe’nin ayağını kırdığı iddia edilen polisler hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

 

Türkmenistan’da işçi olarak çalışan Gökçe’nin davası 16 Mayıs 2011 akşamında evde yaşadığı kavgaya dayanıyor. Alkollü bir halde Osmaniye Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki evine gelen Gökçe, aile fertleri ile tartışıp kavga etti.

 

Olay yerine gelen polisler Gökçe’yi gözaltına alınarak karakola götürdü. Gökçe’nin gözaltı işleminde polislere hakaret ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, karakola götürülen Gökçe, bir komiserin “Kamera var, tuvalete sokun orada verelim dersini” demesi üzerine tuvalete götürüldü. 5 polis tarafından burada dövülen ve sağ ayağı iki yerden kırılan Gökçe, bir ay hastanede yattı. Mağdur yurttaş, polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Osmaniye Emniyet Müdürü, “Arkadaşlar gözaltına almak isteyince direnmiş, zor kullanılmış, kırık bu yüzden olmuş olabilir, işkence kesinlikle yok” açıklamasını yaptı.
Soruşturmada savcılık polislere değil, Gökçe’ye dava açtı. Hakkında “kamu görevlisine direnmek ve hakaret etmekten” Gökçe, olayı haberleştiren gazetemize “Ayağımı kırdılar, yine de ben sanık olmuşum. Bu nasıl iştir anlamadım” demişti.

 

Osmaniye 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan dava sonuçlandı ve Gökçe hapis cezası ile cezalandırıldı. Diğer yandan Gökçe’yi döverek ayağı kıran polisler hakkında başlatılan soruşturmada ise “suç yoktur” denilerek takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Gökçe’yi suçlayan polisler, “sanığın ayağının nerede kırıldığını görmediklerini” öne sürmüştü.

 

 

Cumhuriyet