PKK'larla çatışma

PKK'larla çatışma
13 Nisan 2012 11:35

Kars’ta yol kesen ve propaganda yaptıktan sonra ateş açan PKK’lılarla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak temas sağlandı.

Kars’ta yol kesen ve propaganda yaptıktan sonra ateş açan PKK’lılarla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak temas sağlandı.

Kars’ın Sarıkamış ile Kağızman ilçeleri arasındaki karayoluna taş dizerek yol kesen ve propaganda yaptıktan sonra ateş açarak bölgeden uzaklaşan PKK’lı teröristleri takibe çıkan güvenlik kuvvetleri arasında ‘sıcak temas’ sağlandı.

 
Sabah saatlerinde teröristlerin peşine düşen güvenlik güçleri ile çıkan çatışma hala belirli aralıklarla devam ediyor.

 
Kars’ın Kağızman İlçesine 24 kilometre uzaklıktaki Demirkapı mevkiinde 30’dan fazla PKK’lı terörist, dün akşam saat 21.00 sularında uzun namlulu silahlarla Erzurum- Iğdır karayolunu kesmişti.

 
TIR, kamyon, minibüsleri durdurarak yolculara bölücü propaganda yapan teröristler, yaklaşık yarım saat sonra dağlık alana doğru giderken uzun namlulu silahlarla yola doğru ateş de açmıştı. Açılan ateş sonucunda karayolunda panik yaşanırken, durdurulan araçlardan bir TIR’a 3 kurşun isabet etmişti.

 
Olayın duyulmasının ardından bölgede geniş çaplı arama- tarama başlatan güvenlik kuvvetleriyle yol kesen teröristlerden bir kısmı dağlık bir alanda yakalandı. 10 kişi oldukları tahmin edilen bir terörist grubu ile girilen çatışmanın hala sürdüğü gelen bilgiler arasında.

 
Demirkapı ile Değirmendere köyü arasında Kavaklık mevkiinde çıkan çatışma aralıklarla devam ediyor. Çatışma nedeniyle Kağızman Devlet Hastanesinde olası yaralanmalar için hazır duruma getirildi