Pırlanta yüzüğü sahtesiyle değiştiren kazak turist Antalya'da tutuklandı!

Pırlanta yüzüğü sahtesiyle değiştiren kazak turist Antalya'da tutuklandı!
24 Temmuz 2013 12:10

Kazakistan uyruklu 26 yaşındaki Maxim R., tatil için geldiği Belek’te iki kuyumcuyu dolandırmak istediği iddiasıyla tutuklandı.

Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Belek’te bir otelde tatil yapan Maxim R., eşi T.R. ile girdiği kuyumcuda, orijinal pırlanta yüzükle sahtesini el çabukluğuyla değiştirdi. Maxim R., orijinal pırlantayı ağzına sakladı. İşyeri sahibinin durumu fark edip uyarmasından sonra ağzından pırlanta yüzüğü çıkaran Kazak çift, işyerinden hızla çıkıp uzaklaştı.

Olayı duyan aynı caddedeki bir başka kuyumcunun, bu çiftin kendi işyerine de geldiğini söylemesi üzerine kamera kayıtları incelemeye alındı. Kazak tatilcinin, 18 Temmuz’da kendisinden 120 dolara bir yüzük satın aldığını belirten işyeri sahibi, İki gün sonra aynı kişi, eşiyle tekrar gelerek pırlanta yüzüklere bakmaya başladı. Yüzükleri incelerken, el çabukluğuyla yanında getirdiği sahte pırlantayla orijinali değiştirmiş. Bizden çaldığı yüzüğün değeri yaklaşık 2 bin TL değerinde dedi.

Diğer kuyumcudaki olaydan sonra kamera görüntülerinden durumu fark ettiklerini ve jandarmaya şikayet ettiklerini belirten işyeri sahibi, jandarmayla birlikte Kazak çifti aramaya başladıklarını söyledi. Kamera görüntülerinden yola çıkan jandarma ekipleri, Maxim R. ile kaldığı lüks otelde gözaltına aldı. İfadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede Maxim R. tutuklanırken, eşi T.R. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.