Personel yok diye kapanan hastane açıldı ve aynı gerekçeyle yine kapandı

Personel yok diye kapanan hastane açıldı ve aynı gerekçeyle yine kapandı
28 Mayıs 2015 09:25

2014’de Erdoğan tarafından açılan Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Semt Polikliniği, personel yetersizliği nedeniyle kapatıldı. 10 gün önce de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından tekrar açılışı gerçekleştirilen poliklinik yine aynı gerekçeler kapandı.

 

İzmir’de 2 kez temeli atılan ancak tek bir çivi bile çakılmadığı ortaya çıkan şehir hastanesi skandalının bir benzeri Gaziantep’te yaşandı.

 

Geçtiğimiz yıl yapılan 30 Mart yerel seçimler öncesinde dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 7 Mart’ta açılışı yapılan Gaziantep Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniği, doktor ve personel yetersizliği nedeniyle kapatıldı. Bugün gazetesinden Nesrullah Sonay’ın haberine göre Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aynı polikliniği büyük bir törenle 18 Mayıs 2015’te yeniden açtı. Ancak poliklinik ertesi gün yine aynı sebepten dolayı yeniden kapatıldı. Her iki seçim öncesi açılış yapılmasına rağmen hastanenin kapalı olması seçim malzemesi olmanın ötesine gitmedi.

 

‘3 KERE AÇILIŞI YAPILAN YERLER VAR’

 

CHP Gaziantep Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Mehmet Şeker, AKP’nin bunu bir meslek haline getirdiğini savundu. Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkıp direkt, ‘Ben partime oy istiyorum’ diyemediği için bu yolları denediklerini belirten Şeker, “Kesinlikle yeni bir olay değil. Bugüne kadar 3 kere açılan yerleri biliyorum. Böyle ahlaksızlık, hukuksuzluk, israfla Türkiye gündemini işgal ediyorlar. Vatandaşa yalan söylediklerinin somut delili Kanal İstanbul Projesi’dir. Yüzyılın projesi diyerek 4 sene önce bunun için oy aldılar. Bir tarlanın kenarına arık bile açamadılar. Tamamı yalan, dolan ve sahtekârlık” dedi.

 

TEMELİ İKİ KEZ ATILMASINA RAĞMEN

 

İzmir’de yapılması planlanan 2060 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi için iki kez temel atma töreni yapılmasına rağmen tek bir çivi çakılmadığı ortaya çıkmıştı.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet