Özgür Özel’in PM’sinde ‘Zoom’ toplantısına katılanlar yer almadı

Özgür Özel’in PM’sinde ‘Zoom’ toplantısına katılanlar yer almadı
6 Kasım 2023 09:03

CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, Parti Meclisi (PM) için oluşturduğu anahtar listesinde zoom toplantısında yer alan ve 4-5 dönemdir milletvekilliği yaptıkları için eleştirilen isimlere yer vermedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önceki Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yer alan Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen ve Selin Sayek Böke’nin yer aldığı anahtar listede 17 milletvekili, 4 il başkanı ve 3 ilçe başkanına yer verildi. FETÖ’nün kumpas davalarında “Askeri casusluk” suçlamasından kısa bir süre tutuklu kalan ve davadan beraat eden emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu ile Vestel’in önceki Ar-Ge Bölüm Başkanı Andaç Pamuk da listede yer aldı.

 

 

4 Kasım’da başlayan CHP 38. Olağan Kurultayı’nda ilk gününde Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, 5 Kasım’daki PM seçimi öncesinde merakla beklenen anahtar listesini açıkladı. Özel’in PM için oluşturulan anahtar listesinde 71 kişiye verilirken, Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYK) için de 12 kişilik anahtar liste belirlendi. Seçim sonrasında 71 kişilik PM listesinden 52 isim ile 12 kişilik BYKP listesinden 8 isim PM’ye girmeye hak kazanacak.

 

 

5 değişimci isim PM’ye girmiyor

 
Özel’in anahtar listesini açıklamasıyla en çok merak edilen sorulardan biri de yanıt bulmuş oldu. T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilen ve görüntüleri kamuoyuna sızdırılan zoom toplantısında yer alan değişimci isimlere yer vermedi. Toplantıda yer alan Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Muharrem Erkek ve Onursal Adıgüzel, uzun dönem milletvekilliği yapmış olmaları nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer almıştı. Özel’in anahtar listesinde bu isimlere yer verilmezken 17 milletvekili, 4 il başkanı, 3 ilçe başkanı listede yer aldı.

 

 

4 il ve 3 ilçe başkanı anahtar listede

 
Milletvekillerinden Burhanettin Bulut, Sezgin Tanrıkulu, Ensar Aytekin, Özgür Ceylan, Sezgin Tanrıkulu, Ediz Ün, Hikmet Yalım Halıcı, Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Deniz Yücel, Murat Bakan, Cumhur Uzun, Murat Çan, Ulaş Karasu, İsmail Atakan Ünver ve Gamze Taşçıer anahtar listede kendilerine yer buldu. Bu arada Özgür Özel’in anahtar listesinde il ve ilçe başkanlarının da yer alması dikkat çekti. 4 il ve 3 ilçe başkanının yer aldığı listede il ve ilçe başkanlarının isimleri şöyle:

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz.

İl ve ilçe başkanlarının PM’ye girmesi durumunda bu görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

 

 

Kılıçdaroğlu MYK’sından 3 isim

 
Özel’in listesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceki MYK’sında görev yapan Selin Sayek Böke, Gökçe Gökçen ve Fethi Açıkel yer alırken, seçimden sonra Yurtdışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Tahsin Tarhan’a da yer verildi. PM anahtar listesinde eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman, eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger gibi isimler bulunurken, başörtülü PM üyesi Sevgi Kılıç’ın yanı sıra genç ve kadınlar da dikkat çekti. Listede, şu isimler de yer aldı:

 

 

Avukat Hüseyin Can Güner, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bedirhan Berk Doğru, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, PM üyesi Ahmet Hakan Uyanık, gazeteci-yazar Ali Haydar Fırat, eski Bursa Milletvekili Erkan Aydın, eski CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 28. Dönem Milletvekili aday adayı Mahir Yüksel, eski Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez, PM üyesi Ali Rıza Erbay, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cenk Erdöl, eski Bodrum CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, 27. Dönem Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, eski CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP PM üyesi Erbil Aydınlık, PM üyesi Pınar Uzun Okakın, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çocuk Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Burcu Düzen ile Baki Aydöner, Murat Kubilay, Gizem Coşkun, Melisa Uğraş, Canan Taşer, Aysu Bahar Gülbek, Sinem Kırçiçek, Gül Çiftçi, Şengül Yeşildal, Şaziye Öztürk, Pınar Uzun Okakın, Altınay Görmüş, Nazan Güneysu, Fatma Köse Şadi Özdemir, Umut Dikili, Uğurcan İrak, Ali Abbas Ertürk, Vahap Tuncer, Dursun Bulut, Ertan Akbaba, Turgay Özcan, Necati Yağcı, Ecevit Keleş, Bora Terzi, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Yalçın Görgöz, Dilşat Korkulu, Mehmet Murat Cop.”

 

 

Kumpas davası mağduru Tümamiral listede

 
Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu için oluşturulan anahtar listede ise FETÖ’nün kumpas davalarında “askeri casusluk” suçlamasıyla kısa bir süre tutuklu kalan ve davadan beraat eden emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu ile birlikte 150’den fazla ülkeye ihracat yapan Vestel’in önceki Ar-Ge Bölüm Başkanı Andaç Pamuk, sanatçı Tolga Sağ, Çevre Mühendisleri Odası’nın önceki dönem başkanlarından Dr. Baran Bozoğlu, UNESCO Türkiye Milli Komite üyesi eğitimci Dr. Armağan Erdoğan, yapay zeka alanındaki çalışmalarıyla bilinen avukat Gülşah Deniz Atalar yer aldı.

15 kişinin seçileceği Yüksek Disiplin Kurulu için ise oluşturulan anahtar listede şu isimlere yer verildi: Ekincan Aksoy, Esin Fatma Temel, Süleyman Bülbül, Turan Taşkın Özer, İsmail Emre Telci, Deniz Çakır, Özkan Tice, Muhittin Tığlı, Özgür Sağlam, Deniz Demiröz, Ali Balta, Aysemin Gülmez, Ayça Akpek, Nurdan Yücel ile Hümeyra Akkuş.

 

 

c9e62345-564c-4abc-b12b-b9992b939028