DEM Parti Ağrı Adayı Hazal Aras ve Sırrı Sakık’tan “taşımalı seçmen” isyanı: Bu seçim meşru mu?

DEM Parti Ağrı Adayı Hazal Aras ve Sırrı Sakık’tan “taşımalı seçmen” isyanı: Bu seçim meşru mu?
31 Mart 2024 17:21

DEM Parti Ağrım Milletvekili Sırrı Sakık ve DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hazal Aras, Ağrı’da asker ve polislerin taşımalı seçmen olarak oy kullandırıldığını iddia ederek isyan etti. Aras, “Binlerce asker şu an burada oy kullanıyor. Bu vicdan mı bu adalet mi, bu seçim meşru bir seçim mi? Bakın şu askerlere hiçbiri Ağrılı değil” ifadelerini kullanırken Sakık ise oy kullananlara seslenerek, “Allah’ınız varsa, sizin eğer bu Ramazan ayında bir damla kadar inancınız varsa gidin. Ya da size ‘şuna oy verin’ diyenlere karşı, karşı partiye oy vereceksiniz” dedi.

 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, ve DEM Parti Ağrı Adayı Hazal Aras Ağrı’ya asker ve polislerin taşımalı seçmen olarak getirilip oy kullandırıldığını iddia ederek yaşananlara isyan etti.

 

 

“Bu seçim Türkiye’nin vicdanına sığmamalı”

 
“Binlerce asker şu an burada oy kullanıyor. Bu vicdan mı bu adalet mi, bu seçim meşru bir seçim mi? Bakın şu askerlere hiçbiri Ağrılı değil.” Aras, “Binlerce asker burada oy kullanıyor. Türkiye’nin bunu kabul etmemesi gerekiyor. Ağrı’nın bunu kabul etmemesi gerekiyor. Binlerce asker şu anda bu okulda oy kullanıyor. Bu seçim Ağrı’nın vicdanına sığmamalı.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Sakık ise, taşımalı seçmen olarak geldiği iddia edilen vatandaşlara seslenerek, “Siz ana, baba çocuklarısınız. Eliniz vicdanınızda olacak. Gelip bu kentin iradesini gasp etmeyeceksiniz. Sizi buraya gönderenler ahlaksız. Sizin günahınız yok. Bu şehir sahipsiz değil.” dedi.

 

 

“Ya reddedeceksiniz ya da size ‘şuna oy verin’ diyenlere karşı, karşı partiye oy vereceksiniz”

 
Aras şunları söyledi:

“Ağrı halkının iradesini gasp ediyorlar. Bunların günahları yok. Bu şehirde belediye başkanı olan ey avukat, ey hırsız neredesin? Hırsızsınız. Bu şehrin iradesi gasp ediliyor. Siz kimsiniz söyler misiniz? Bu şehri gasp etmeye mi geldiniz? Sevgili arkadaşlar ayıp, günah. Siz bu şehri gasp etmeye geldiniz değil mi? Sizin vicdanınız Allah’ınız varsa, sizin eğer bu Ramazan ayında bir damla kadar inancınız varsa gidin. Ya da size ‘şuna oy verin’ diyenlere karşı, karşı partiye oy vereceksiniz”