Özgür Özel’den çok konuşulacak ‘para sayma’ açıklaması: AKP’li avukat, görüntüleri bize satmak istedi

Özgür Özel’den çok konuşulacak ‘para sayma’ açıklaması: AKP’li avukat, görüntüleri bize satmak istedi
16 Mart 2024 11:20

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyada dolaşıma sokulduktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma konusu olan para sayma görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu ve sayılan paranın İstanbul il binasının alımı için ödenen kapora parası olduğunu söyleyen Özel, “AKP’li avukat görüntüleri almış, sonra demiş ki, ‘Bu görüntüleri para karşılığı size vereyim.’ Demişiz ki, ‘Hiçbir çekinecek şeyimiz yok.’ Paranın geldiği yer belli, verildiği yer belli” şeklinde konuştu.

 

 

Özgür Özel, partisinin Isparta mitinginde, ‘CHP’deki para sayma görüntüleri’ ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. AKP’li bir avukatın, görüntüleri kendilerine satmak istediğini iddia eden Özel, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde Tayyip Bey’in ekibi, yeni bir video yayınladı. Her tarafı kapatmışlar, bir kişi para sayıyor. Görür görmez dedim ki, ‘tamamını bulun.’ Görüntüler bulundu, 2019’dan. Diyorlar ki, ‘Bir iki ay önce oldu.’ Ne yapıyoruz? İstanbul il binasını satın alıyoruz. Adam kaparo istemiş. Kaporanın sayıldığı yerin bürosu, avukatı AK Partili. Avukat görüntüleri almış, sonra demiş ki, ‘Bu görüntüleri para karşılığı size vereyim.’ Demişiz ki, ‘Hiçbir çekinecek şeyimiz yok.’ Paranın geldiği yer belli, verildiği yer belli.”

 

 

Para sayma görüntüleri üzerinden CHP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren Özel, “Daha bugün diyor ki, ‘Bu ittifak birkaç yıl önce balya balya para topluyor’ diyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, 2019’daki görüntüden bugüne böyle bir yalana sığınıyorsan, vay senin haline. Yalan videoların Cumhurbaşkanısın sen. Montaj videoların Cumhurbaşkanısın sen. Montajlaya montajlaya bitiremediğin yalanlarla, bu memlekette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu kirleten adamsın sen, yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. ANKA