Özgür Özel: Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize!

Özgür Özel: Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize!
6 Mart 2024 16:04

Partisinin Afyon mitinginde belediye başkan adaylarını tanıtan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklinin yaşadığı ekonomik koşullara ve TL’nin değer kaybettiğine dikkat çekti. “Emeklilerin geçen sene 19 kilo sucuk alan maaşı, bu sene 11 kilo alıyor. Bu iktidar geçen Ramazan’dan bu Ramazan’a emeklinin iftar sofrasından, sahur sofrasından, emeklilerin mutfağından 8 kilo sucuğu çalmış” dedi.

 

 

Erdoğan’ın emekliler için “Para yok” açıklamasına tepki gösteren Özel, “Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem” dedi. Anagold Maden Şirketi başta olmak üzere geçen yıl şirketlerin 692 milyon liralık vergi borcunun affedildiğini hatırlayan Özgür Özel emekliye asgari ücret düzeyinde maaş ödemek için 700 milyar lira gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Özel’in açıklamalarından başlıklar şöyle:

 

 

“Anketlerde yükselen bir trend var. Eğer bir aksilik olmazsa 1 Nisan gününün Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dır.

Bizim bütün belediye başkanlarımız mal varlıklarını belediyeye asacaklar. Görevleri boyunca düzenli aralıklarla mal varlıklarını göreceğiz.

Memleket seçim heyecanı yaşıyor. Ama bir yandan da ciddi bir ekonomik kriz içindeyiz. 1 Nisan’da AK Parti-MHP yine Afyon Belediyesini aldıysa emekliyi, çalışanı, işsizi, işçiyi, öğrenciyi duymazlar. 1 Nisan’dan 1 gün sonra yapacak bir şey yok, ama 1 gün önce sandık var, mühür sende, yetki sende.

İktidardaki gücü yerelden dengelemek zorundayız. Bunu yapmazsak kimsenin bizi duyacağı yok.

En büyük sıkıntıyı emekliler çekiyor. Ben Türkiye’nin dört bir yanında bunun nasıl bir sorun olduğunu söylüyorum.

Piyasadaki en büyük banknot 200 lira. 200 TL ilk çıktığında 2009 yılında, 131 dolar alıyordu, ı zaman dolar 1,35 TL idi. Şimdi 6 dolar alıyor. 131 dolardan 6 dolara düştü paramızın değeri.

Sucuğun kilosu geçen sene 395, bu sene 875 lira. Emeklilerin geçen sene 19 kilo sucuk alan maaşı, bu sene 11 kilo alıyor. Bu iktidar geçen Ramazan’dan bu Ramazan’a emeklinin iftar sofrasından, sahur sofrasından, emeklilerin mutfağından 8 kilo sucuğu çalmış.

Sadece 1 kilo sucuk, kaymak, lokum almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret değerindeydi. 8 tane çeyrek altın alınıyordu. Bugün iki buçuk çeyrek altın zor alıyor. Tayyip bey geldiği günden bu yana emeklinin cebinden ayda beş buçuk çeyrek altın almış.

Tayyip Bey’e diyorum ki bir emekli kart çıkaralım. Emeklilere verilmeyen 17 bin TL ile 10 bin TL arasındaki 7 bin lira farkı emeklilere yatıralım. Ayrıca emeklilere elektrik, su ve doğalgazı yüzde 25 ile yüzde 40 arasında indirimli verelim. O, 7’şer bin lirayı bile veremeyiz diyor.

 

 

‘ŞİRKETLERİN 692 MİLYARLIK BORCUNU AFFETİLER’

 
Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem. Ama ben hesabı yaptım 700 milyar verdiğinde bu iş çözülecek, ‘vallahi yok’ diyor.

Emekliye yok ama İliç’te maden şirketinin 222 vergi borcunu affetmiş. Geçen sene 692 milyon lira zenginlerin vergisini affetmiş. Neymiş teşvikmiş. Size bulamadığı parayı 5’li çeteye, yandaş müteahhite, 1000 odalı saraya, yazlık, kışlık, uçan saraya buluyor.

Her şeye para bulup emekliye ‘yok’ diyor. Sen emekliye para yok dersen 31 Mart’ta da sana oy yok.”