Özgür Özel kurmay ekibini belirliyor

Özgür Özel kurmay ekibini belirliyor
1 Kasım 2023 07:30

Halk TV haber programcısı İsmail Küçükkaya dün akşam CHP kulislerine dayandırarak yaptığı açıklamada kurultayda Genel Başkanlık yarışının Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında başa baş geçeceğini söyleyerek, kurultayın en önemli belirleyicisinin İstanbul delegasyonu olacağını ifade etti.

 

 

İstanbul delegelerinin tamamına yakını 186 delege Özgür Özel’e açık destek vererek genel başkan adaylığı için imza verdi.

 

Küçükkaya, 39 milletvekilinin de Özel’in adaylığı için imza verdiğini belirtti.

 

Değişimcilerin adayı Özgür Özel İstanbul’da maksimum desteğe ulaşınca CHP Genel Başkanlık seçiminde ibrenin Özel’den yana döndüğü CHP kulislerinde konuşuluyor.

 

Dün sabah İstanbul delegelerinin 181’i imza vermişken akşam saatlerinde imza sayısının 186’ya ulaştı. Türkiye geneli 1200 delege üzerinde sokağın sesinin etkili olduğu, kurultaya 3 gün kala bu sürecin değişimci aday Özgür Özel lehine artarak devam edeceği görülüyor.

 

Özgür Özel kurmay kadrosunu da belirlemeye başladı.

 

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe İsmail Küçükkaya’nın kulis bilgisine göre, Özgür Özel  tarafından arandı ve ekonomiden sorumlu olarak MYK’da görev almak üzere PM listesinden adaylık teklif edildi.

 

Karatepe’nin de bu teklife olumlu cevap verdiği, Küçükkaya tarafından Halk TV ekranlarından kamuoyuyla paylaşıldı.

 

2015  yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’ın adı belediye başkanlığı için konuşulurken Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin adı da yoğun bir şekilde gündeme gelmişti.

 

Daha sonra Karatepe’nin adı CHP Ankara İl Başkanlığı için de geçti.

 

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık yaptığı sürede her zaman “önce öğrenci sonra makam” dedi.

r1

Prof. Dr. Yalçın Karatepe

 

2013 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 154. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşma akıllara kazınan Karatepe şöyle konuşmuştu:

 

“Bugün, kurum ve kurallar yerine ‘Bavullu Demokrasi’ dönemini yaşıyoruz. Eskiden şapkadan tavşan çıkararak izleyenleri hayrete düşürenlerin yerini bugün ‘bavuldan evrak’ çıkararak toplumu hayrete düşürenler almıştır… Adı demokrasi olan rejimlerde tüm süreçler katılımcılık sağlanarak sürdürülür. ‘Ben böyle istiyorum, bu böyle biline’ gibi ifadeler demokrasilerde yer bulmamalıdır…

 

4+4+4 adı verilen temel eğitime ilişkin değişiklik Anayasa kurallan bile ihlal edilerek tartışılmadan üç gün içinde yasalaşırken bugün dershanelerin iktidar mücadelesine konu olmasına şaşırmamak gerekir. Bir siyasi liderin ‘Ama biz onlara ne istedilerse verdik’ ifadesi demokrasilerde görmeye alışık olmadığımız bir ifade biçimidir.

 

Bir başbakan yardımcısının, ‘Ama zaten dershanelerin yüzde 22’si onların’ şeklindeki açıklaması hükümetin eğitim sistemine nasıl baktığının bir göstergesidir. Bir siyasi parti ile nasıl örgütlendiği bile belli olmayan bir toplumsal birlikteliğin iktidar mücadelesine girmiş olmasının bugün hayretle karşılanmamasına, normal kabul edilmesine ben Mülkiye Dekanı olarak hayret ediyorum…”

 

r2

 

Aralık 2014’te görev süresinin dolmasına iki ay kala dekanlık görevinden istifa eden Prof. Dr. Yalçın Karatepe “Rektörlük, hükümet ve YÖK nezdinde yapamadığımı fakülte nezdinde yaptım. Hoca olarak fakültede çalışmaya devam edeceğim. Şimdiye kadar sergilediğim tutumu devam ettireceğim. Bugün dekanlığa başlasam, bu zorluklara rağmen tekrar aynı şeyleri yaparım. Gezi olaylarında öğrenci gösterilerine soruşturma açılması talebine reddettim. Öğrencilerimizin kendini ifade etmelerine yönelik soruşturma taleplerini reddettim. Hiçbir şeyden çekinmeden, doğru olan şeyleri söyledim, üniversitelerin bu kadar sessiz olduğu bir dönemde benim bunları söylüyor olmam toplumda karşılık buldu.”  ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Prof.Dr. Yalçın Karatepe kimdir?

 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek Lisans ve doktora eğitimini University of New Orleans’ta finansal iktisat alanında tamamlamıştır. Finans Derneği Başkanlığı da dahil olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütünde görev almıştır. Halen, mezun olduğu ve bir dönem dekanlığını da yaptığı Mülkiye’de öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. BirGün gazetesinde ve Euronews’te köşe yazarlığı yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayın organlarında (TV, Gazete, Radyo vb.) Türkiye ekonomisi ve siyaseti hakkında görüşlerine yer verilmektedir.