Özgür Özel, İzmir’de konuştu! ‘Ya seçmen kırgın değilmiş gibi koltuklarımızı koruyacağız ya da değişim yapacağız’

Özgür Özel, İzmir’de konuştu! ‘Ya seçmen kırgın değilmiş gibi koltuklarımızı koruyacağız ya da değişim yapacağız’
16 Eylül 2023 13:07

CHP İzmir’de kongre günü. Kongreye katılan CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel de bir konuşma yaptı.

 

 

Özel şunları söyledi.

 

 

CHP’nin yüreğinde Atatürk sevgisi olan kıymetli üyeleri, Güzel İzmir’e merhaba. Üniversite hayatımı geçirdiğim, hayat arkadaşımla tanıştığım, yediğimiz yatılı okuldaki devlet ekmeğinin, üzerimizdeki hakkı ödemek için askerlik yapmak için yine İzmir’de buluştum. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin’in kenti merhaba. Herkes ama herkes baba evine doğar. Herkes bilir ki başım sıkışırsa, bir gün dara düşersem baba evi vardır. Bu evin tapusunda. Bu partiye hizmet eden, edecek olan herkes çok kıymetlidir. Bu evin tapusunda tek isim yazar Mustafa Kemal Atatürk’tür. Buradan sonra Konya’da, Diyarbakır’da Kayseri’de olacağım. Cumhuriyetin ikinci yüzyıla büyük bir moral bozukluğu ile başlamamak için, partiyi yeniden ayağa kaldırmak, geçliği ile kadınları ile örgütü ile birlikte CHP’yi yeniden umut yapmak. Küçük iktidar savaşını kazanmak için değil, cumhuriyeti ayağa kaldırmak için baba evine geldim. Hepinizin desteğini bekliyorum. Biz yaşadığımız hayal kırıklığının seçmeni ne hale getirdiğini hepimiz görüyoruz. Üzülerek söylemek isterim ki büyük bir umutsuzluk ve küskünlük var. Eğer biz cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren parit olarak eğer biz seçmenin bize, siyasete, sandığa küsmesine seyirci kalırsak çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız demektir.

 

 

Eğer biz CHP’liler olarak bütün diktatörlerin beslendiği sandığa katılım oranın düşüklüğüne, seçmenin sandıktan siyasetten umudunu kesmesine bir çare bulamazsak elverişli zemin ortaya çıkar.

Bugün Türkiye’de herkes bundan sonraki seçimler için bir küskünlük içindedir. Bunun yolu yeniden umudu ayakta tutmaktır.

 

 

Sloganlara tepki gösterdi

 
Özgür Özel’in konuşması bir grup genç tarafından sürekli kesilmeye çalışıldı. Gençler, “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu”, “Örgüt burada, Kılıçdaroğlu’nun yanında” sloganları attı. Özgür Özel gençlere dönerek, “Merak etmeyin hepimiz Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Ama gençler bunu size kim yapın dediyse yapmayın. Beni bölmeyin. Beni Süleyman Soylu susturamadı, size bu talimatı veren de susturamaz. Yapmayın gençler” dedi. İl başkanı Şenol Aslanoğlu gençlere müdahale ederek, slogan atmamalarını, Özel’in konuşmasını bölmemelerini rica etti.

 

 

Ya seçmen kırgın değilmiş gibi davranacağız ya da…

 
Değerli CHP’liler şimdi önümüzde bir yol bir tercih bir karar var. Ya hep birlikte sanki hiç bir şey olmamış gibi davranıp, seçmen kırgın değilmiş gibi davranıp, sanki önümüzde büyük bir tehlike yokmuş gibi davranıp kendi örgüt içi mücadelemizle koltuklarımızı korumaya çalışacağız. Ya da hep beraber öz eleştiri yapıp, seçmeni anlayarak, gerekli değişimi sağlayarak Türkiye’ye yeniden umut olmak zorundayız. Sizi umuda yolculuğa davet ediyorum.

Sizi bu hayal kırıklığından çıkmaya, CHP’yi yeniden ayağa kaldırmaya, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.

 

 

Bu çağrı sadece CHP’nin üyelerine değildir. Sadece delegelerine değildir, bütün Türkiye’ye, vatan millet sevgisi olan herkese, bizlerin, sizlerin çocuklarının umudu olsun diye, ezen ve ezilenler olmasın herkes kardeşçe yaşasın diye. Bu çağrıda hep birlikte birleşelim. Bugün kim seçilirse seçilsin, cumhuriyet halk partilileri kucaklaşmaya, kenetlenmeye çağırıyorum.

Savaşlarda mevziler kaybedilebilir. Ancak savaşlarda asla ve asla sancak gemisi kaybedilmez. İzmir CHP’nin sancak gemisidir. İzmir’i sancağımızı savunur gibi savunacağız. İzmir’in iradesini kucaklayarak buradan çıkacağız. Hep birlikte önümüzdeki kurultayı gerçekleştireceğiz. Kongrenin başarılı geçmesini diliyorum.