Özgür Özel: Hedefim tarihe 25 yıllık AKP iktidarını bitiren Genel Başkan olarak geçmek!

Özgür Özel: Hedefim tarihe 25 yıllık AKP iktidarını bitiren Genel Başkan olarak geçmek!
9 Mart 2024 09:38

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Benim hedefim CHP’yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak. İkinci bir hedefim yok. Tarihe 25 yıllık AKP iktidarını bitiren Genel Başkan olarak geçmek benim aileme, çocuklarıma bırakacak en büyük mirasım. Tek hedefim seçimin kazanıldığı gece burada Genel Başkan olmak. Yapmazsam bir gün görevde durmam” dedi.

 

 

Özgür Özel, Habertürk’te “Seçime Doğru” programına katıldı. Gazeteciler Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Yeşilkaya ve Fevzi Çakır’ın sorularını yanıtlayan Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Amacının CHP’yi iktidar yapmak olduğunu belirten Özel, olası başarısızlık ihtimali ve yerel seçim sonuçlarına ilişkin; “Benim hedefim CHP’yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak. İkinci bir hedefim yok. Tarihe 25 yıllık AKP iktidarını bitiren Genel Başkan olarak geçmek benim aileme, çocuklarıma bırakacak en büyük mirasım. Tek hedefim seçimin kazanıldığı gece burada Genel Başkan olmak. Ben önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam. Olağanüstü kongreyi toplarım, kendim de aday olmam. Yerel seçimlerde genel olarak tabloya bakacağız. Elimizdeki 11 büyükşehirin, iyi senaryoda tamamını koruyacağını düşünüyorum. Diyelim ki bir yerlerde eksiklik var, o neden kaynaklanmış analiz edilir. Yerel seçimler CHP için bir mağlubiyetin, falaketin beklendiği yerler değil. Hiçbir ittifak olmadan çatır çatır çok önemli başarı elde etmek üzereyiz” diye konuştu.