Özgür Özel, adaylık açıklamasından sonra il kongrelerine katılacak!

Özgür Özel, adaylık açıklamasından sonra il kongrelerine katılacak!
14 Eylül 2023 10:12

CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’in yarın genel merkezde tutum belgesini açıklaması ve aynı anda CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını da duyurması bekleniyor. Özel, daha sonra il kongrelerine katılacak.

 

 

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in kulis haberine göre, Özel, yarın CHP Genel Merkezi’nde yapacağı tutum belgesi açıklamasında önce partinin içerisinde bulunduğu durumu özetleyecek. Açıklamada ayrıca CHP’de seçimden hemen önce yapılan yanlış uygulamalar, seçim sonrası atılmayan adımlar ve hatalı uygulamalar anlatılacak, değişimin kalıcı olması gerektiğini de vurgulanacak. Özel’in ayrıca partinin yanlış politikalar nedeniyle seçimde istediği sonucu alamadığını ve “daha cesur” hareket etmesi gerektiğini vurgulayacağı öğrenildi.
İlk durak İzmir
Özel, adaylığın ardından İzmir’e hareket edecek ve hafta sonu düzenlenecek İzmir İl Kongresi’ne katılacak. Özel’in bu kongreden sonra önemli gördüğü tüm il kongrelerine katılmak istediği bildirildi.

 

 

Özel’e CHP’den kimler destek veriyor?
Adaylığını duyuracağı açıklamanın tarihini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Özel’e milletvekillerinden destek geldi. Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, “Cumhuriyetçiyiz, halkçıyız, partiliyiz. Memleketimize ve partimize uğurlu olsun Özgür Özel Başkan. Birlikte kazanacağız” paylaşımını yaptı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da kendisinin, Özel’in, Ankara milletvekilleri Murat Emir ile Umut Akdoğan’ın TBMM’deki fotoğrafını, “Gelecek güzel günlere” yazısı ile paylaştı.