Özel: Memleket, Vahşi Batı’ya dönmüş!

Özel: Memleket, Vahşi Batı’ya dönmüş!
16 Mayıs 2021 09:07

DİSK ile imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Üzülerek söyleyeyim memleket vahşi batıya dönmüş. Bir tane damat, 100 tane at, 128 milyar dolar kayıp. Nerede bunlar?” dedi.

 

 

DİSK’le imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu ülkede artık siyaset yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarı gelişiyor. Sizin yarattığınız dip dalga tüm siyasi aktörleri değiştiriyor. Bu ne demek? Kibrin, küstahlığın ve kutuplaştırmanın geride kaldığı bir Türkiye demek” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise 128 milyar dolar tartışmaları üzerinden hükümete yüklendi. Özel, “Üzülerek söyleyeyim memleket vahşi batıya dönmüş. Bir tane damat, 100 tane at, 128 milyar dolar kayıp. Nerede bunlar?” dedi.

 

“MEMLEKET VAHŞİ BATI’YA DÖNMÜŞ”

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise iktidarın işçi ve emekçinin yanında görünüp karşısında durduğunu savundu. Özel şunları söyledi:

 

“Bir sözleşme imzalandı, sözler tutuldu ve bugün omuz omuza yan yana Türkiye kamuoyunun karşısına çıkıldı. Birileri ‘İşçimi, emeklimi enflasyona ezdirmem’ deyip 6-8 verirken aynı sözün nasıl tutulacağını, enflasyona işçinin nasıl ezdirilmeyeceğini, sosyal hakların nasıl verileceğini bugün bize gösterdiler. Başkaları vermezken bu paraları CHP’li belediyeler nasıl veriyor diye soranlara hem çalmıyorlar hem çaldırmıyorlar demek mecburiyetindeyiz. Onların vergi borçlarını sildikleri 5’li çeteleri yok. Onların yanında, kolunda, arkasında, önünde emekçiler var. Bu ne güzel İzmir, bu ne güzel bir gün. Ama memleket böyle değil. Üzülerek söyleyeyim memleket vahşi batıya dönmüş. Bir tane damat, 100 tane at, 128 milyar dolar kayıp. Nerede bunlar? Eğer 128 milyar dolar olsa önce inkar ettiler ‘var’ dediler şimdi ‘dış güçler saldırdı pandemiye verdik’ diyorlar. Tamamı yalan. Pandemide 2 milyar lira İBAN’dan aldılar. 6.4 milyar dolar Hazine’den verdiler. İşçiye ne verdilerse 60 milyarın üzerinde bir tutarı işsizlik fonundan yani sizin kumbaranızdan çaldılar Eğer 128 milyar dolarınız olsaydı bugün her haneye 50’şer bin lira dağıtılabilirdi. Yok edilen para öyle bir paradır ki yerinde dursaydı 83 milyon ip gibi dizilsek kişi başına 15 bin lira alacağımız vardı. Bunları peşkeş çektiler, bu parayı yok ettiler. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.”