Özel: Kütahya, Ege’nin küçülen tek şehri, bunu durdurmak lazım

Özel: Kütahya, Ege’nin küçülen tek şehri, bunu durdurmak lazım
7 Mart 2024 11:52

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Kütahya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Özel’e; Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP’nin Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci Eşlik ve Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Esin Güral Argat etti.

 

Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ”Kütahya Belediyesi’nin tüm bu birikimlerden yararlanabilmesi için elimizden gelen bütün katkıyı yapacağız. Kütahya’nın önemli sorunu, Ege’nin küçülen tek şehri olması. Bir kez bunu durdurmak gerekiyor. Yani kan kaybeden bir hastanın önce bunu durdurması, iyileştirilmesi, güçlendirilmesi, sonra sahaya çıkarılması lazım. İlk önce bu göç veren, umut olmayan şehir durumundan çıkmak gerekiyor.

 

 

Ulaşım noktasında konvansiyonel tren haklarının durdurulmuş olması, dahil edileceği hızlı tren hubb’ının henüz hayata geçmemiş olması, Zafer Havalimanı’nın artık 20 uçak dolusu, uçuş garantisi verilmişken bir uçağı dolduramaz halde bulunması ve bu meselenin doğru yönetilemiyor olması, Kütahya’nın en önemli zenginliği baktığımızda her yönüyle dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olması gereken bu tarihi kentin, turizm master planından yoksun olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş durumdayız. Kütahya 600 bine yaklaşan nüfusuyla yüzde 75’inin merkez ilçede yaşamasından dolayı merkez ilçenin yerel seçimler açısından önemini bir kat daha arttırmış durumda. O konuda da elimizden gelen gayretle çalışmak isteriz” dedi. ANKA