Özel: Cumhuriyet’in kalesine AK Parti bayrağı dikmeye gidiyorum diyeni İzmir Marşı ile yollayacağız!

Özel: Cumhuriyet’in kalesine AK Parti bayrağı dikmeye gidiyorum diyeni İzmir Marşı ile yollayacağız!
22 Mart 2024 19:28

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Buca’da halkla buluştu.

 

 

Buca’da vatandaşlara seslenen Özel, şunları söyledi:
“Geçen günlerde Eskişehir’deki AKP adayı ağzındaki baklayı çıkardı. Hele şu CHP’deki belediyeleri alalım diyor. Bu belediyelerin kaynaklarını, imkanlarını bütün vakıflarımıza açacağız diyor. TÜRGEV’e, TÜGVA’ya, okçuluk vakfına ve Ensar Vakfı’na açacakmış. Bunlar gelemezler, İzmirli onlara geçit vermez. Allah muhafaza gelseler ilk işleri Karşıyaka iskelesi TÜRGEV’e, Alsancak iskelesi TÜGVA’ya, paraşüt kulesi okçuluk vakfına, asansör Ensar Vakfı’na veriliyor, 30 senelik protokol yaparlar. Bunların İzmir’le ilgili vaatleri samimi değil. Bunların ne dediklerine değil, başka şehirlerde ne yaptıklarına bakacaksın.

 

 

Alkol yasağı getirilirken en katı savunucusu bunlardı. Cumhuriyet değerlerinin tahrip edildiği her yerde bunlar oradaydılar. Cumhuriyet’in kalesine AK Parti bayrağı dikmeye gidiyorum diyeni İzmir Marşı ile yollayacağız. Burası kimsenin kıyafetine, ibadetine karışılmayan özgürlükler şehri. Yaşam biçime saygının kenti… İzmir; konserleri, festivalleri yasaklatanlara asla geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek.

 

 

Karşısına geçen, yarışan, AK Parti’ye kazandırmak için umut olan, partiyi bölen, yoran kimseyi bir daha bu partinin kapısından içeri sokmam. Partinin adı, kurucusu, bayrağı, genel başkanı belli. Aday olunmayınca çekmeceye atılacak, sonra tekrar alınacak bir kimlik değildir. Atatürk’ten emanettir, bırakanla işimiz olmaz. Nokta.

 

 

Tayyip Bey geldiğinde nasıl emekli kayba uğradıysa üniversite öğrencisi de kayba uğradı. Tayyip Bey diyor ki atanamayan öğretmen… İktidara geldiklerinde 80 milyon kişiydi, şimdi 1 milyon öğretmen var. Öğretmene önce KPSS geldi hile, torpil olmasın diye. Bunlar geldi mülakat koydular. Geçen seçimde mülakatı kaldırma sözü verdi, kaldırmadı. Atama sözü verdiler, yapmıyorlar ve bu sene hiç öğretmen almayacaklarını söylüyorlar. Ve diyor ki atanamayan öğretmen… Sanki suç bu kardeşlerimizdeymiş gibi. Atanamayan yoktur, atamayan, halk yiyen vardır. Taş kalpli Recep Tayyip Erdoğan’dır bu kişi.

 

 

Her gittiğim şehre gidiyorlar. Staj mağdurları… Vaktinde staj girişleri yapılmış, sigorta primi yatırılmış. Çıraklık okulunda staj yaptığı zamanları başlangıç kabul etmiyorlar. EYT’den yararlanamıyorlar. Geçtiğimiz hafta Konya mitingine katılıp tutuklandılar. İtilip kakıldılar. Emeklilik haklarını alana kadar Özgür kardeşleri, Özgür abileri onlarla birliktedir. İki elimiz Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır.