Özal, Saddam'ı asmakla mı tehdit etti?

Özal, Saddam'ı asmakla mı tehdit etti?
29 Kasım 2012 00:27

Ahmet Özal, Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili olarak konuştu, naaşın otopsiye kadar bozulmadan beklemesini, mucize olarak nitelendirdi. Turgut Özal’ın ölmeden önce istifa edip, yeni bir partiyle siyasete atılmayı düşündüğünü anlatan Ahmet Özal, babasının o dönemde Kürt sorununun çözümü için genel af ilan etmeyi bile düşündüğünü kaydetti.
 
Suna Vidinli’nin Habertürk TV’de ekranlara gelen ‘Perspektif’in konuğu görevi başındayken vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal oldu. Özal, 20 yıldır çürümeyen naaşın Adli Tıp’ta yapılan otopsinin ardından bir anda siyahlaşmaya başladığını söyleyerek, cesetin “Ben görevimi yaptım gidiyorum der gibiydi” dedi.


 
“ORDUMLA GELİR SADDAM’I ASARIM”
 
Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde yatağından sürekli dinleme cihazları çıktığını ve bunu defalarca açıkladığını anlatan Ahmet Özal, suikast iddialarıyla ilgili olarak Demirel’in söylediklerinin kendilerini incittiğini kaydetti. Turgut Özal’ın ABD’de yaptırdığı chack-punda sapasağlam çıktığını hatırlatan Ahmet Özal, sadece Demirel’e değil önyargılı gazetecilere de kırgın olduğunu söyledi.
 
Siyasette iki tip Özal olduğunu, bunlardan ilkinin oldukça yumuşak, ikincisinin ise oldukça sert bir devlet adamı profili olduğunu söyleyen Ahmet Türk, Saddam Hüseyin ile ilgili oldukça ilginç bir anısını paylaştı. Ahmet Özal, Taha Yasin Ramazan ile yapılan bir görüşmede Turgut Özal’ın kazara bir top mermisi düşmesi halinde Bağdat’a gideceğini ve Saddam’ı orada asacağını söylediğini anlattı.