Otomobil fiyatına ‘kurbanlık’ tepkisi

Otomobil fiyatına ‘kurbanlık’ tepkisi
16 Ağustos 2014 17:40

Karkas ete yapılan zam sonrası işlenmiş etin de kilogramının 4 lira civarında yükseldiğini anlatan Türkiye Kasaplar Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, fiyat atışının hayvan yetiştiriciliğindeki maliyet artışı oranlarının üzerinde olduğunu söyledi.

 

 

Türkiye Kasaplar Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ramazandan itibaren kırmızı et fiyatına yapılan zamma tepki gösterdi. Yardımcı, “Karkas et kilogramı 18 liradan 21 liraya yükseldi. Fiyat artışı devam ederse vatandaşlar Kurban Bayramı’nda ikinci el otomobil fiyatına kurbanlık alacak” dedi.

 

 

Karkas ete yapılan zam sonrası işlenmiş etin de kilogramının 4 lira civarında yükseldiğini anlatan Yardımcı, fiyat atışının hayvan yetiştiriciliğindeki maliyet artışı oranlarının üzerinde olduğunu söyledi. Yardımcı, Türkiye’de küçükbaş ile büyükbaş hayvan üretiminde sıkıntı yaşanmadığını ve Kurban Bayramı’na yetecek hayvan stoku bulunduğuna değindi. Geçen yıl kurbanlık büyükbaş canlı hayvanın kesim ve parçalama hizmeti dahil kilosu 14 liradan satıldığını belirten Yardımcı, “Bu yıl yapılan zamların etkisiyle kurbanlık büyükbaş hayvan, kesim ve parçalama hizmetleri dahil kilogramı fiyatı geçen yıla göre yüzde 15 oranında yükselebilir. Zamlar devam ederse bu fiyat daha da artar” dedi.