Organik Tahin Faydaları ve Lezzetiyle Tadanları Şaşırtıyor

Organik Tahin Faydaları ve Lezzetiyle Tadanları Şaşırtıyor
1 Şubat 2021 16:16

Tahin, Orta Doğu ve Avrupa’nın kendine özgü lezzetleri arasında yer alan, günümüz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yerini almış bir besindir. Tatlıları ve yemekleri zenginleştirmek adına sıkça kullanılan tahin, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığı için önemli bir role sahiptir. Fabrikasyon üretime karşı bilincin artmasıyla birlikte organik ürünlerin tüketimi de son dönemde artmaya başlamıştır. Bu yüzden tahin tüketmek isteyen kişiler için organik tahin seçenekleri sağlıklı alternatifler arasında yer almaktadır. Organik tahin faydaları hakkında bilmeniz gerekenlere bu yazımızda kısaca değineceğiz.

 

Tahin diğer adıyla susam ezmesi olarak da bilinmektedir. İçinde bulunan yağ asitleri, mineraller ve lifler, sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş ya da ilk adımı atmak isteyen kişiler için oldukça dikkat çekici özelliklere sahiptir. Özellikle organik tahin, fabrikasyon üretim ürünlere göre tüm aşamalarında organik üretim koşullarına uygun olarak üretildiği için, miktarında kullanıldığında insan sağlığı için çok önemli bir besindir. “Organik tahin nedir? Faydaları nelerdir?” gibi doğal tahin hakkında merak edilen sorulara geçelim.

Organik Tahin Faydaları

İçerdiği besin değerleri sayesinde insan sağlığı için çok faydalı olan tahin, düzenli kullanımlarda insan vücudunda birçok pozitif etkiye sahiptir.

  • Cilt ve kas dokusunu iyileştirici görevi üstlenir.
  • Kansızlık sorunu yaşayan kişilerin vazgeçilmez besinidir. Kansızlığa iyi gelir.
  • Sağlıklı hücre büyümesini hızlandırır.
  • Karaciğer detoksu için çok önemlidir. İçeriğinde metiyonin maddesi bulunmaktadır.
  • İçeriğinde bol miktarda demir, magnezyum, potasyum, fosfor ve lesitin bulunmaktadır.
  • Doymamış yağ oranı yüksektir.
  • İçeriğinde bulunan yüksek alkali mineraller sayesinde hazım sürecini kolaylaştırır. Bu sayede kilo kaybını hızlandırır.
  • Protein bakımından çok zengindir. Hatta birçok yemişte bulunan protein oranları göz önünde bulundurulduğunda en yüksek protein oranına sahip olan yemişlerden biridir. Tahindir yüzde yirmi oranında protein bulunmaktadır.
  • E vitamini, B1, B2, B3, B5 ve B15 vitaminleri açısından zengindir.
  • İçerdiği yüksek kalsiyum sayesinde, kalsiyum bakımından en zengin besinlerden biridir.

Resim1

 

Peki siz katkısız, ilaçsız, GDO’suz ve bir o kadar lezzetli tahin denediniz mi? Doğal ve organik ürün üzerine bir mağaza olan www.OrganikGurmem.com, sertifikalı organik tahin üretiyor. OrganikGurmem.com’dan inceleyebileceğiniz tahin, ilaçsız ve katkı maddesiz bir şekilde üretiliyor. Haliyle zengin besin içeriği ve genetiği tamamen korunuyor.

Tahinin faydalarından maksimum seviyede faydalanmak için fabrikasyon ürünlerden kaçınmanızı öneririz. Çünkü fabrikasyon üretimlerde, raf ömrünün uzatılması için çeşitli kimyasal maddeler karışımlara dahil edilmektedir. Ancak tahin, tüm aşamalarında organik üretim koşullarına uygun olarak üretilmektedir. Kimyasal maddelerden kaçınmak ve besin değerlerinden en yüksek seviyede faydalanmak için organik tahin tüketmenizi tavsiye ederiz.

Tahin diğer adıyla susam ezmesi olarak olarak da bilinir. İçerdiği yüksek besin değerleri sayesinde insan sağlığı için çok faydalıdır. Özellikle kış aylarında tahin ile birlikte mutfaklarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir.