Önce Kur'an, sonra karate

Önce Kur'an, sonra karate
15 Temmuz 2012 08:51

Camilerde artık Kur’an kursu görene karate dersi de veriliyor. Bu uygulama Diyanet İşleri Başkanlığı ve Spor Bakanlığı’nın protokolüyle gerçekleşiyor…

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bir protokol imzadı. Yapılan bu protokol gereğince, Gaziantep’in Nizip İlçesi’ndeki Hatice Kübra Camii ile Mütfülük Camii’nde Kur’an kursu açıldı. Ancak bu kursun diğerlerinden bir farkı vardı. Bu iki camide, 1 saat süren din eğitimi veriliyor.

Ancak ilginç olan bu eğitim değil. Bitiminde gerçekleştirilen ikinci ders.
Yakında tüm ili kapsayacak Nizip Gençlik Hizmetleri ve Spor îlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar, bu uygulamanın kapsamının kısa bir süre içinde da artacağım belirtti. Ömer Faruk Yakar, “Kursumuza olan talepte gözle görünür bir artış söz konusu. Bu uygulamanın daha da genişletilmesine karar verdik. Kur’an kursuyla beraber verilen karate kursunun ilerleyen zamanlarda tüm camilerde yapılması planlanıyor” şeklinde görüş belirtti. 

Kur’an hocaları, karate dersine katılan öğrencilerini bu derste de yakından takip ediyor.

Kur’an kursuna olan ilgi artmış Bu iki camide Kur’an kursunun ardından çocuklara ücretsiz karate dersleri veriliyor. Nizip Gençlik Hizmetleri ve Spor.Ilçe Müdürü Ömer Faruk Yakar, bu uygulamayı Nizip İlçe Müftlüğü ile ortak yürüttüklerini açıkladı. Bu uygulamanın gerekçesini ise iki madde ile açıkladılar. Birinci neden, okulların yaz tatilinde olması nedeniyle çocukların oluşan boş zamanlarım iyi değerlendirmesi şeklinde belirtildi. Bu uygulamanın düzenlenmesindeki ikinci neden ise, Kur’an kursuna olan ilgiyi yapılan bu aktiviteyle artırmak olarak gösterildi.

Çocuklar karate m için can atıyor Çocuklar, karate öğrenme konusunda oldukça hevesli.
Eğitmenlerine sürekli sorular sorarak teknikleri, öğreniyorlar.