Ölüdeniz'de kaybolan turisti jandarma buldu

Ölüdeniz'de kaybolan turisti jandarma buldu
13 Temmuz 2013 08:55

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, ormanda yürüyüşe çıktıktan sonra yolunu kaybeden İngiliz turist 43 yaşındaki Steve Gibson, jandarmanın 5 saat süren araması sonucu, yeri denizden tespit edilerek bulundu.

Ölüdeniz Beldesi’ne 5 gün önce eşi 42 yaşındaki Jackie Gibson ile birlikte tatile gelen Steve Gibson, Kayaköy’ü gezdikten sonra dün saat 12.00 sıralarında Likya Yolu’nu takip ederek Ölüdeniz’e doğru yürümeye başladı. Gibson, çam ağaçlarıyla kaplı ormanda yanlış patikaya sapınca yolunu kaybetti. Uzun süre ormandan çıkmak için çabalayan turist, başarılı olamayınca otelde kendisini bekleyen eşi Jackie Gibson’dan telefonla yardım istedi.

Jackie Gibson’un haber vermesi üzerine harekete geçen Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı ekipler, saat 14.00 itibariyle ormanlık alanda kaybolan turisti aramaya başladı. Ormanda yapılan aramaların sonuçsuz kalması üzerine, aramalara botla denizden devam edildi.

‘Sefir’ adlı botla denizden yapılan aramalara jandarma ekipleri ile birlikte Jackie Gibson da katıldı. 5 saat süren arama sonrası bağırarak yapılan çağrılara cevap veren Steve Gibson, Likya Yolu’na 5 kilometre uzaklıktaki Soğuksu Mevkii’nde susuzluktan bitkin düşmüş durumda bulundu. Jandarma ekiplerinin yardımıyla bota alınan Gibson, Ölüdeniz Caddesi’nin bitiş noktasındaki Sun City Plajı’na çıkarıldı.

‘SUSUZ KALINCA BİTKİN DÜŞTÜM’

Jandarmaya teşekkür eden Steve Gibson, ormanda yürürken dar bir boğazdan geçtiğini, ardından kaybolduğunu anlattı. Yürüyüşe Kayaköy’den başladığını belirten Gibson, Susuz kalınca bitkin düştüm. Eşimi aradım ve yardım istedim. Jandarma ekipleri denizden yerimi buldu ve beni kurtardı dedi.

‘PANİK YAŞADIM’

Jackie Gibson ise eşinin kaybolduğunu duyduktan sonra büyük panik yaşadığını söyledi. Korku dolu saatlerin ardından eşine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Gibson, jandarma ekiplerine bir kez daha teşekkür etti.

Kaybolma vakalarının her zaman benzer bölgelerde yaşandığını kaydeden bot kaptanı Tolga Yardım, Steve Gibson’un hava kararmadan bulunduğu için şanslı olduğunu vurguladı. Gibson’u bulduklarında susuzluk nedeniyle bitkin halde olduğunu, su verdikten sonra kendine geldiğini anlatan Yardım, bölgeyi gezecek turistlerin rehberlerden yardım almasını istedi.
İngiliz turist daha sonra jandarma aracına bindirilerek ifadesi alınmak üzere Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürüldü.